De nieuwe categorie-indeling van clubs in het betaald voetbal is bekend. De licentiecommissie van de KNVB stelde de indeling samen op basis van de jaarstukken 2015/’16 en prognosecijfers 2016/’17. Go Ahead Eagles scoort voor de 38e achtereenvolgende keer een ‘goed’ en zit in categorie 3. Dit is de categorie waar Go Ahead Eagles sinds de invoering van de categorie-indeling in verblijft.

In totaal scoren tien clubs een goed en zitten in categorie 3 en negentien clubs scoren voldoende en zitten in categorie 2. De complete indeling:

Categorie 3: Ajax, AZ, SC Cambuur Leeuwarden, Excelsior, Feyenoord, Go Ahead Eagles, FC Groningen, sc Heerenveen, PSV en Willem II.

Categorie 2: ADO Den Haag, Almere City FC, FC Den Bosch, FC Dordrecht, FC Eindhoven, FC Emmen, Helmond Sport, Heracles Almelo, MVV Maastricht, NAC Breda, N.E.C, FC Oss, Sparta Rotterdam, Telstar, FC Twente, FC Utrecht, Vitesse en FC Volendam en PEC Zwolle.

Categorie 1: De Graafschap, Fortuna Sittard, RKC Waalwijk, Roda JC en VVV-Venlo.

De categorisering van clubs is al jaren onderdeel van het licentiesysteem van de KNVB. Door publicatie van de categorie-indeling ontstaat transparantie over de financiële situatie van de Nederlandse clubs. De KNVB meent dat transparantie bijdraagt aan het waarborgen van de continuïteit van de Nederlandse competities, omdat het de aandacht en inzet voor een gezonde financiële huishouding vergroot.