Nieuws Algemeen

Go Ahead Eagles aan kop ranglijst Financial Rating KNVB

Uit een rapport van de KNVB blijkt dat Go Ahead Eagles financieel de gezondste club is van de Eredivisie. Alle BVO’s worden elk jaar door de KNVB doorgelicht via een Financieel Rating Systeem, de FRS. De maximale score van dit systeem is 40; Go Ahead Eagles haalde er maar liefst 37. 

 

De scores zijn gebaseerd op de jaarverslagen van de clubs uit de Eredivisie. Uit de onlangs gepubliceerde jaarcijfers viel op te maken dat Go Ahead Eagles een nettowinst boekte van €824.000, een mooi resultaat na een jaar waarin er geen publiek ontvangen mocht worden in De Adelaarshorst. In de nieuwste Voetbal International (tevens maker van bijgevoegde ranglijst) lees je veel meer over het rapport van de KNVB.

 

Algemeen directeur Jan Willem van Dop reageert: “Als club kunnen we bogen op een prachtige historie. Maar als huidige beleidsbepalers willen we ervoor blijven zorgen dat deze club over honderd jaar nóg bestaat. Een beleid dat begin deze eeuw na het bijna faillissement is ingezet en door onze voorgangers is gecontinueerd. Met de plek op zowel de sportieve als financiële ranglijst van de Eredivisie wordt bevestigd dat we samen met supporters, sponsoren, medewerkers en vrijwilligers nog steeds op de goede weg zijn”.
Ranglijst
Terug naar overzicht