Het bekeravontuur zit erop voor Go Ahead Eagles. In Sittard werd met 3-0 verloren van Fortuna. Go Ahead Eagles wist het vele balbezit niet om te zetten in kansen; Fortuna toonde zich dodelijk effectief.

Het was lang wachten op de eerste kans van de wedstrijd. Maar toen die kwam – na 17 minuten spelen – was het ook meteen raak. Rechtsback Braun van Fortuna gaf voor, waarna Hutten via De Fockert raakt kopte. De Fockert stond op doel vanwege de afwezigheid van kersverse vader Sonny Stevens.

Een extra tegenvaller was de blessure van aanvoerder Xandro Schenk, die zich na een klein half uur spelen moest laten vervangen. Even daarvoor dacht Go Ahead Eagles langszij te komen, maar een goal van Givan Werkhoven (foto) werd afgekeurd vanwege buitenspel. Ook spits Sam Hendriks kreeg de 1-1 niet op het bord voor rust. Na een voorzet van Suk zag hij hoe doelman Özer zijn poging met een uiterste krachtsinspanning naast het doel tikte.


Lars Hutten is de gevierde man na de 1-0. (Foto: Erik Pasman)

Met één wijziging – De Kogel voor Werkhoven – begon Go Ahead Eagles aan de tweede helft. Opnieuw liet Fortuna Sittard de bezoekers het spel maken en formeerde achterin een geel-groene muur. Terwijl Go Ahead Eagles meer en meer aandrong, was het bij de eerste kans van Fortuna Sittard in het tweede bedrijf opnieuw raak. Malsa kon een aanvankelijk afgeslagen corner van dichtbij binnen schieten: 2-0.

Een kwartier voor tijd volgde de definitieve beslissing. Schuurs kreeg de bal op de rand van de zestien en zette voor. Bij de tweede paal kopte collega-defenseur Dammers van dichtbij raak.

Vrijdag wacht een kans voor Go Ahead Eagles om zich te revancheren. Dan komt Jong AZ op bezoek in Deventer.