Go Ahead Eagles bekert verder op regenachtige avond in Almelo: 0-1

Go Ahead Eagles is vanavond doorgedrongen tot de achtste finales van de TOTO KNVB Beker. In een regenachtig Erve Asito besliste Isac Lidberg de wedstrijd door vlak na rust de 0-1 te scoren. Het betekent de twaalfde achtereenvolgende officiële wedstrijd die Go Ahead Eagles ongeslagen weet te blijven.

De ploeg die vanavond het veld werd ingestuurd door René Hake bevatte een drietal wijzigingen ten opzichte van de gewonnen wedstrijd in Sittard. José Fontán, Jamal Amofa en Rashaan Fernandes mochten allen aan de aftrap verschijnen. Dit ging ten koste van Gerrit Nauber, Oliver Edvardsen en de langdurig geblesseerde Bas Kuipers.

In het begin van de wedstrijd leek het spel op en neer te golven van het ene naar het andere doel, wat resulteerde in een open wedstrijd. Écht grote kansen vielen er echter aanvankelijk niet te noteren. Het duurde tot minuut 26 voordat Go Ahead Eagles voor het eerst gevaarlijk voor het doel van Heracles Almelo wist te komen. Via een Heracles-been werd Isac Lidberg weggestuurd in de diepte. De Zweed passeerde enkele Heraclieden, maar schoof de bal vervolgens vlak langs de linker doelpaal. Voor de rest lieten beide aanvallende linies zich weinig zien in de eerste helft. Dat terwijl de Almeloërs juist zó op schot zijn in de competitie, waar ze al 56 keer het net wisten te vinden in negentien wedstrijden. Na 45 minuten zochten beide ploegen de kleedkamer op met de brilstand op het scorebord.

Netherlands: Heracles Vs Go Ahead Eagles

De tweede helft begon met een drietal wissels; één aan de kant van Go Ahead Eagles (Oliver Edvardsen voor Bobby Adekanye) en twee aan de kant van de thuisploeg. Dit resulteerde gelijk in gevaar van Eagles-zijde. Het was Tesfaldet Tekie die Isac Lidberg de hoek in stuurde. Lidberg kreeg vervolgens alle tijd en ruimte van de verdediging om de zestien meter in te dribbelen. De Zweed zag dat de verre hoek open lag en besloot doeltreffend uit te halen: 0-1!

Ruim tien minuten later was er een hachelijk moment voor het doel van Jeffrey de Lange. Heracles Almelo dacht op gelijke hoogte te komen, maar het bleef aanvankelijk onduidelijk of een kopbal van de thuisploeg vlak óp of áchter de lijn werd weggewerkt door Jamal Amofa. Scheidsrechter Van der Laan besloot geen doelpunt toe te kennen, waardoor de voorsprong behouden bleef.

In de zoektocht naar doelpunten wisselden beide ploegen in het restant van de tweede helft veelvuldig. Aan beide kanten van het veld waren er kleine kansen te noteren, maar tot een doelpunt kwam het niet. Na een slotfase waarin Heracles Almelo niet écht gevaarlijk meer wist te worden, klonk na ruim 94 minuten voetballen het eindsignaal in Almelo. Door de 0-1 overwinning weet Go Ahead Eagles zich zaterdagavond in de koker voor de loting van de achtste finales van het toernooi om de TOTO KNVB Beker.

WEDSTRIJDSTATISTIEKEN

Heracles Almelo – Go Ahead Eagles 0-1 (0-0)
48’ Isac Lidberg 0-1

Scheidsrechter: Jannick van der Laan
Toeschouwers: 9.600
Gele kaart: Justin Hoogma, Emil Hansson, Mateo Leš (allen Heracles Almelo)

Heracles Almelo: Robin Jalving; Sylian Mokono, Sava-Arangel Cestic (72’ Sven Sonnenberg), Justin Hoogma, Mateo Leš; Thomas Bruns (77’ Lasse Wehmeyer), Lucas Schoofs, Anas Ouahim (46’ Ruben Roosken); Elias Sierra, Samuel Armenteros (72’ Antonio Satriano), Emil Hansson (46’ Nikolai Laursen).

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Jamal Amofa, Jay Idzes, José Fontán; Willum Willumsson (89’ Evert Linthorst), Enric Llansana, Tesfaldet Tekie, Rashaan Fernandes (72’ Jahnoah Markelo); Bobby Adekanye (46’ Oliver Edvardsen), Isac Lidberg (72’ Sylla Sow).

Fotografie: Henny Meyerink