Go Ahead Eagles besluit eerste seizoenshelft in stijl met zege op RKC

Go Ahead Eagles heeft de eerste seizoenshelft afgesloten met de vijfde uitzege van het seizoen. In Waalwijk won de ploeg van John Stegeman verdiend met 1-3 van RKC.

De eerste helft van de wedstrijd was rommelig. Go Ahead Eagles had het meeste balbezit, liet ook enkele fraaie combinaties zien, maar vaak strandde de aanval nog voordat er gevaar gesticht kon worden. De kansen die er wel waren, bleken niet besteed aan Verheydt en Lelieveld.

Doordat ook RKC Waalwijk het vizier niet op scherp had, leken beide ploegen af te stevenen op een 0-0 ruststand. Totdat Hobie Verhulst de bal kreeg. Hij leek in de problemen te komen, herstelde zich goed en peerde de bal richting de voorwaartsen. RKC was verrast door deze razendsnelle omschakeling, waardoor achtereenvolgens Bakx, Van Moorsel én Navrátil mochten schieten. Laatstgenoemde zag zijn poging laag in het doel verdwijnen: 0-1.

Go Ahead Eagles viert de treffer van Navrátil. (Foto: Erik Pasman)

Stegeman wisselde in de rust: Verheydt bleef in de kleedkamer achter en maakte plaats voor Langedijk. De invaller kreeg meteen twee kansen, maar liet die – eenmaal door toedoen van doelman Vaessen – onbenut.

Het bleek slechts de opmaat naar een kansenregen voor Go Ahead Eagles. Tussen de 55e en 60e minuut beslisten de bezoekers uit Deventer het duel. Eerst kopte Van der Venne raak uit een corner van Stans en even later verlengde aanvoerder Veldmate een voorzet van Langedijk in het Waalwijkse doel: 0-3.

Go Ahead Eagles consolideerde hierna de riante voorsprong. Gesteund door het verbaal flink aanwezige uitvak kwam de groen-witte formatie niet meer in de problemen. Sterker nog: de score had hoger kunnen uitvallen, ware het niet dat Van Moorsel, Van der Venne, Bosz en Langedijk middelgrote en grote kansen lieten liggen. In de absolute slotfase tekende Hansson nog voor de eretreffer. Hij schoot raak in de lange hoek.

Na het laatste fluitsignaal van arbiter Van den Kerkhof zat de eerste seizoenshelft er dan echt op. Met twaalf zeges en 39 punten in negentien wedstrijd kunnen spelers, staf en fans met een meer dan prima gemoed beginnen aan de winterstop.