Go Ahead Eagles besluit oefencampagne met zege in België

Go Ahead Eagles heeft de voorbereiding afgesloten met een prima zege op bezoek bij KMSK Deinze. De rood-gelen drukten het veldoverwicht in de slotfase uit in goals; dankzij de invallers Marc Cardona en Jacob Mulenga werd het 0-2 tegen de ambitieuze subtopper op het tweede niveau van België.

Go Ahead Eagles begon in Deinze met Warner Hahn als officieuze debutant op goal. Op het middenveld keerde Luuk Brouwers terug. De middenvelder raakte op 7 mei geblesseerd in de thuiswedstrijd tegen NEC en maakte in België sneller dan verwacht zijn rentree.

Brouwers liet zich meteen gelden. Na een prima aanval van Go Ahead Eagles vond de Brabander doelman Tom Vandenberghe op zijn weg. Ook het tweede doelgevaar werd gesticht door de bezoekers: Isac Lidberg kopte uit een corner in de handen van diezelfde Vandenberghe.

Luuk Brouwers kwam voor het eerst sinds drie maanden weer in actie voor Go Ahead Eagles. (Foto: Erik Pasman)

Nadat ook Ragnar Oratmangoen na een goede actie een (geblokte) doelpoging had genoteerd, blies scheidsrechter Simon Bourdeaud’hui de voetbaltroepen naar binnen. Niet vanwege de theepauze, maar vanwege de zware regenval en het onweer die over het Burgemeester Van De Wielestadion te Deinze trokken. Een stief kwartier later meldden beide ploegen zich weer op het veld en kon de wedstrijd – die was blijven steken in de 20e minuut – worden hervat.

Met Giannis Botos voor Luuk Brouwers – hij wordt vanzelfsprekend voorzichtig gebracht – plaatste Kees van Wonderen na een half uur spelen zijn eerste wissel. Het was het enige moment van de eerste helft dat daadwerkelijk op het wedstrijdformulier genoteerd kon worden, aangezien er voor rust niet meer gescoord werd. Dat was mede te danken aan puik keeperswerk van Warner Hahn, die handelend optrad bij inzetten van Denis Prychynenko (vrije trap) en Lennart Mertens (schotkans).

Martijn Berden in een sprintduel met Deinze-captain Denis Prychynenko (Foto: Erik Pasman)

Ook aan het begin van het tweede bedrijf de eerste kans voor Go Ahead Eagles. Isac Lidberg zag zijn schot over het doel gaan. De eerste minuten na rust waren sowieso enerverend te noemen want zowel Bas Kuipers als Deinze-defenseur Viktor Boone nam in de 52e minuut het vijandelijke doel onder vuur. Beide inzetten leverden geen goal op.

In het vervolg van de wedstrijd besloten beide trainers de nodige wissels door te voeren. Bij Go Ahead Eagles kwamen Jacob Mulenga, Jay Idxes, Yacine Bourhane, Olaf Kok en Marc Cardona in de ploeg. Laatstgenoemde luisterde zijn invalbeurt tegen FC Emmen reeds op met een doelpunt en flikte dat kunstje nu opnieuw. Een kwartier voor tijd haalde hij uit van buiten de zestien, waarna de bal – via een Belgisch been – binnen plofte.

De kopbal van Jacob Mulenga waarmee hij de score verdubbelt. (Foto: Erik Pasman)

KMSK Deinze wilde de oefencampagne natuurlijk niet afsluiten met een nederlaag en dus werd al snel de zoektocht naar de gelijkmaker ingezet. Warner Hahn was twee keer goed op zijn post bij schoten van Bafodé Dansoko en Youssef Challouk. Aan de andere kant had Giannis Botos na een uitstekende pass van Yacine Bourhane de 0-2 op zijn schoen, maar oog in oog met doelman Vandenberghe moest de Griek zijn meerdere erkennen in de Belgische goalie. Ook in de nastoot leverde de aanval geen goal op, maar wel een doeltreffende corner. Jacob Mulenga knikte op aangeven van Marc Cardona bekwaam binnen en bepaalde de eindstand op 0-2.

De samenvatting van de wedstrijd:

KMSK Deinze – Go Ahead Eagles: 0-2 (0-0)
77’ Marc Cardona (0-1)
87′ Jacob Mulenga (0-2)