Go Ahead Eagles in blessuretijd gelijk tegen Helmond Sport

Billenknijpen en tandenbijten. Voor de aanwezige Go Ahead Eagles-supporters in Helmond was de slotfase van het duel tussen Helmond Sport en Go Ahead Eagles een zeer intense. Pas in de blessuretijd ging het alsnog mis en scoorde Helmond Sport de 1-1. Daarmee werd de goal van De Kogel in de eerste helft ongedaan gemaakt.

Go Ahead Eagles begon aan de wedstrijd met nagenoeg dezelfde basisopstelling als tegen NEC. Alleen de geblesseerde Sjoerd Overgoor (hamstring) was er niet bij; hij werd vervangen door Brem Soumaoro.

In een weifelende openingsfase waren de beste kansen voor Helmond Sport. Sonny Stevens onderscheidde zich door pogingen van Naudts en Bourdouxhe onschadelijk te maken. Een schot van Thomassen keek hij voorlangs. Eghan schoot namens Go Ahead Eagles naast na klaarleggen van Hendriks.

Na een half uur spelen stond diezelfde Hendriks aan de basis van de enige treffer van de eerste helft. Na een uitstekende actie had hij een dito voorzet in petto op collega-spits De Kogel, die zich met een goede loopactie vrijliep en binnen kon tikken: 0-1.

Leon de Kogel deponeert de bal achter Helmond-doelman Van Gessel. (Foto: Erik Pasman)

Go Ahead Eagles begon goed aan de tweede helft. Schoten waren er van Eghan en De Kogel, maar Van Gessel redde tweemaal bekwaam. Na tien minuten in de tweede helft nam Helmond Sport het initiatief over. Vol hartstocht werd gezocht naar een gaatje in de Go Ahead Eagles-defensie.

Een kwartier voor tijd leek de gelijkmaker er te komen. Go Ahead Eagles speelde even met tien – Rick Ketting raakte geblesseerd en werd behandeld – toen Naudts opdook voor Stevens. De doelman had wederom een uitmuntende redding in huis om het schot van de spits te kraken. Daardoor kon de 18-jarige Sam Beukema, die klaar stond om Ketting, het veld inkomen en zijn debuut maken voor Go Ahead Eagles. Even later onderscheidde Stevens zich opnieuw met een goede redding op een schot van Edwards.

In de absolute slotfase had invaller Givan Werkhoven de bevrijdende 0-2 op de schoen. Alleen voor Van Gassel schoot hij echter op de doelman. Bij het ingaan van de blessuretijd bleek dat een dure misser. Uit een afgeslagen corner volleerde Thomassen de bal in het doel. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-1.