Go Ahead Eagles heeft het kalenderjaar 2016 afgesloten met een 1-1 remise in en tegen Groningen. Op het gelijkspel was niets af te dingen. Mahi en Antonia zorgden al voor rust voor de eindstand.

FC Groningen begon furieus aan de wedstrijd. Zwarthoed moest in de eerste tien minuten drie keer handelend optreden om een speler van de thuisploeg van scoren af te houden. Toen de Groningse storm was gaan liggen kon ook Go Ahead Eagles zich in aanvallend opzicht laten gelden. Wolters en De Kogel vuurden van afstand, maar beide pogingen gingen net naast.

Juist toen Go Ahead Eagles goed in de wedstrijd zat en minstens de gelijke was van de thuisploeg, scoorde FC Groningen de 1-0. Mahi kreeg de bal aan de zijkant van het strafschopgebied en schoot uit een moeilijke hoek kiezelhard raak.

De bezoekers uit Deventer – gesteund door bijna 450 fans in het uitvak – lieten zich niet uit het veld slaan. Waar een schot voorlangs van Achenteh nog als waarschuwingsschot gold, was het even later wel raak. De Kogel stuurde Antonia diep. De vlugge buitenspeler faalde één op één met Padt niet. Hij schoot via de onderkant van de lat binnen: 1-1. Het betekende ook meteen de ruststand in het Noordlease Stadion.

GRONINGEN - FC Groningen - Go Ahead Eagles, Eredivisie, voetbal, seizoen 2016-2017, Noordlease stadion, 18-12-2016, GA Eagles speler Jarchinio Antonia (r) scoort de 1-1 langs  FC Groningen keeper Sergio Padt (l), doelpunt
Jarchinio Antonia schiet de bal met links tegen de touwen. (Foto: Erik Pasman)

De tweede helft was vanaf het begin erg vermakelijk. Ritzmaier kreeg het stadion muisstil toen hij van de middenlijn op doel schoot. Een zucht van opluchting ging door het groen-witte gedeelte van het Noordlease Stadion toen de bal op het dak van het doel plofte. Even later was het billenknijpen voor het volle uitvak, toen Go Ahead Eagles goed wegkwam bij een scrimmage in het vijfmetergebied.

Go Ahead Eagles deed niet onder voor FC Groningen en probeerde de snelle aanvallers voorin aan het werk te zetten. Dat lukte een kwartier na rust weer, toen Antonia richting Padt kon snellen. De doelman redde, maar zag hoe de rebound voor de voeten kwam van Ritzmaier. Het was Hateboer die zijn schot van de doellijn kon koppen.

FC Groningen wisselde een aantal keer aanvallend en probeerde de 2-1 te maken. De Deventer defensie – die in de slotfase werd versterkt met invaller Locigno – hield echter stand, ook doordat invaller Sorloth in de laatste minuut over knalde. Hierdoor werd in het laatste uitduel van 2016 het aantal punten behaald buiten De Adelaarshorst verdubbeld. Spelers en staf bedanken de supporters, die ook weer in Groningen flink van zich lieten horen, voor hun steun tijdens 2016. Op naar de tweede seizoenshelft!

GRONINGEN - FC Groningen - Go Ahead Eagles, Eredivisie, voetbal, seizoen 2016-2017, Noordlease stadion, 18-12-2016, GA Eagles speler Jarchinio Antonia (r) heeft de 1-1 gescoord en viert dit met GA Eagles speler Leon de Kogel, GA Eagles speler Norichio Nieveld en GA Eagles speler Marcel Ritzmaier