Go Ahead Eagles buigt achterstand om en wint van Almere City

Go Ahead Eagles heeft vanavond in De Adelaarshorst een zwaarbevochten zege geboekt op Almere City FC. Door een benutte strafschop van Niek Vossebelt kwamen de Flevolanders in de 29e minuut op voorsprong, waarna Paco van Moorsel de stand vijf minuten voor rust gelijk trok. Het was uiteindelijk invaller Thomas Verheydt die, koud in het veld, een kwartier voor tijd de winnende treffer binnenschoof: 2-1.

De eerste mogelijkheid van het duel was voor Almere City. Youri Loen krulde in de vierde minuut een vrije trap over de Deventer muur, maar de bal verdween recht in de handen van Hobie Verhulst. Vervolgens was het Go Ahead Eagles dat een aantal keer dreigend in de buurt van Almere-doelman Agil Etemadi kwam. Inzetten van Pieter Langedijk, Paco van Moorsel en Jeff Stans troffen echter geen doel. In de 23e minuut leek Go Ahead Eagles dan toch op voorsprong te komen, maar Etemadi keerde het schot van Langedijk, waarna Richard van der Venne in de rebound tegen het lichaam van een Almeerse verdediger schoot.

Uit het niets kwam Almere City FC in de 29e minuut op voorsprong. Scheidsrechter Dieperink zag een strafschop in een duel tussen Roland Baas en Stijn Meijer, waarna de Almeerse clubtopscorer Niek Vossebelt vanaf elf meter het vonnis voltrok: 0-1. Vijf minuten voor rust kwam Go Ahead Eagles langszij. Nadat een kopbal van Eagles-captain Jeroen Veldmate en een schot van Langedijk nog over het doel van Etemadi waren verdwenen, was Van Moorsel in de 40e minuut attent om een bal bij de paal over de doellijn te werken: 1-1.

In de tweede helft ging het team van John Stegeman op jacht naar een voorsprong. Julian Lelieveld en Jaroslav Navrátil waagden een doelpoging, maar slaagden er niet in om te scoren. Aan de overzijde moest Hobie Verhulst handelend optreden na een krachtige kopbal van Kevin Luckassen. Uiteindelijk was het Thomas Verheydt die het begrip ‘koud in het veld’ letterlijk en figuurlijk een nieuwe dimensie gaf in de vrieskou van De Adelaarshorst. De spits stond als invaller 35 seconden in het veld toen hij op aangeven van Navrátil de bal in de 75e minuut met zijn eerste balcontact kon binnenlopen: 2-1. De score had nog verder kunnen oplopen voor Go Ahead Eagles, maar doelpogingen van Navrátil (voorlangs) en Baas (met de vingertoppen gekeerd door Etemadi) troffen geen doel. Aan de overzijde was er nog een aantal hachelijke momenten voor het doel van Verhulst bij vrije trappen en corners van Almere City FC. Go Ahead Eagles hield echter stand, waardoor het eerste thuisduel van 2019 in een zege werd omgezet.

Go Ahead Eagles – Almere City FC 2-1 (1-1)
29. Niek Vossebelt 0-1 (strafschop)
40. Paco van Moorsel 1-1
75. Thomas Verheydt 2-1

Scheidsrechter: De heer Dieperink
Toeschouwers: 7.958
Gele kaart: Vince Gino Dekker, Julius Bliek (beiden Go Ahead Eagles), Tim Receveur, Ruggero Mannes, Youri Loen (allen Almere City FC)

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Julian Lelieveld, Jeroen Veldmate, Julius Bliek, Roland Baas; Istvan Bakx (75. Thomas Verheydt), Jeff Stans, Richard van der Venne; Jaroslav Navrátil, Paco van Moorsel, Pieter Langedijk (66. Vince Gino Dekker).

Almere City FC: Agil Etemadi; Ruggero Mannes (70. Guy Ramos), Faris Hammouti, Radinio Balker, Moustapha Seck; Tim Receveur, Niek Vossebelt (74. Ricardo Kip), Youri Loen; James Efmorfidis, Stijn Meijer, Torino Hunte (8. Kevin Luckassen).