Go Ahead Eagles doelpuntloos gelijk tegen Jong FC Utrecht

Go Ahead Eagles heeft vanavond op eigen veld met 0-0 gelijkgespeeld tegen Jong FC Utrecht. De grootste mogelijkheid in de eerste helft was voor Stefano Beltrame, maar zijn inzet werd door de Utrechtse doelman Menno Heus gekeerd. Na de rust was clubtopscorer Sam Hendriks het dichtst bij een treffer. De buitenkant van de paal voorkwam echter een Deventer doelpunt.

Go Ahead Eagles begon aan de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht met drie wijzigingen in het basiselftal ten opzichte van het uitduel tegen Fortuna Sittard. Xandro Schenk keerde terug in het centrum van de defensie, nadat hij het duel in Limburg had laten schieten vanwege de geboorte van zijn dochtertje. Leon de Kogel en La’Vere Corbin-Ong waren ziek en werden vervangen door Givan Werkhoven en Orhan Džepar.

De toeschouwers in De Adelaarshorst moesten tien minuten wachten tot het eerste doelgevaar van Go Ahead Eagles een feit was. Pieter Langedijk zag een afgezwaaide voorzet richting het doel van de Utrechters dwarrelen, maar doelman Menno Heus sloeg de bal ternauwernood uit de doelmond. Aan de overkant reageerde Sonny Stevens attent door een inzet van het Utrechtse beloftenteam uit de korte hoek te tikken.

In de laatste twintig minuten van de eerste helft waren de meest kansrijke doelpogingen voor Go Ahead Eagles. Op aangeven van Sam Hendriks leek Givan Werkhoven van dichtbij te kunnen scoren, maar de spits werd door een verdediger van Jong FC Utrecht uit balans gebracht. Een minuut later legde Hendriks de bal terug op Beltrame, die zijn inzet recht in de handen van Heus zag belanden. Kort voor rust leek de Italiaan wel te gaan scoren, maar opnieuw zat Heus er met zijn hand bij.

Ook in de tweede helft waren de meeste doelpogingen voor Go Ahead Eagles. Kort nadat Beltrame de bal een meter over de kruising had gejaagd, had doelman Heus grote moeite met een afstandsschot van de Italiaan. Het dichtst bij een doelpunt kwam Sam Hendriks. Bij een snelle uitbraak plaatste de clubtopscorer de bal langs Heus, maar de buitenkant van de paal voorkwam Deventer succes. Ook een doelpoging van Jong FC Utrecht-speler Tim Brinkman (voorlangs) en Joey Suk (over) troffen geen doel. Go Ahead Eagles mocht van geluk spreken dat Sonny Stevens kort voor tijd attent reageerde op een inzet van Nick Venema, die een vrije doortocht richting de Eagles-doelman had. Omdat ook Suk in blessuretijd recht in de handen van Heus schoot, bleef de brilstand ook na negentig minuten op het scorebord staan.

Go Ahead Eagles – Jong FC Utrecht 0-0 (0-0)

Scheidsrechter: De heer Oostrom
Aantal toeschouwers: 6.118

Go Ahead Eagles: Sonny Stevens; Joey Groenbast, Rick Ketting, Xandro Schenk, Orhan Džepar; Joey Suk, Sjoerd Overgoor (74. Brem Soumaoro), Stefano Beltrame, Pieter Langedijk (74. Sander Thomas); Givan Werkhoven (82. Patrick Maneschijn), Sam Hendriks.

Jong FC Utrecht: Menno Heus; Giovanni Troupee, Maarten Peijnenburg, Junior van der Velden (70. Robin Zwartjens), Tim Brinkman; Matthew Willock, Odysseus Velanas, Chris David (85. Karim Loukili); Lukas Gortler, Jeredy Hilterman (46. Sylla Sow), Nick Venema.