Go Ahead Eagles doelpuntloos gelijk tegen koploper FC Den Bosch

Het laatste thuisduel van 2018 is voor Go Ahead Eagles vanavond geëindigd in een gelijkspel. Tegen koploper FC Den Bosch, dat ruim een half uur met tien man speelde na een rode kaart voor Danny Holla, stond de brilstand ook na negentig minuten nog op het scorebord: 0-0.

Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Lindhout had Go Ahead Eagles een veldoverwicht. De Bosschenaren werden teruggedrongen op eigen helft en het elftal van Stegeman creëerde al voor rust de nodige mogelijkheden. Kopballen van Richard van der Venne en Eagles-captain Jeroen Veldmate troffen echter geen doel. Datzelfde gold voor een volley van Van der Venne en een lage schuiver van afstand door Jeff Stans. Het eerste gevaar van Bossche zijde kwam in de 27e minuut op naam van Sven Blummel, maar de Brabantse aanvaller schoot via de punt van een Eagles-schoen naast.

In het laatste kwartier voor rust had Go Ahead Eagles nog twee behoorlijke kansen om de openingstreffer op het scorebord te zetten. Thomas Verheydt was het eindstation van een soepele Deventer aanval, maar de spits schoot op aangeven van Julian Lelieveld in de handen van doelman Van der Steen. Enkele minuten later legde Verheydt een voorzet van Roland Baas met zijn hoofd klaar voor Jaroslav Navrátil, maar de Bossche doelman wierp zich voor de voeten van de Tsjechische aanvaller. Aan de andere kant kreeg ook FC Den Bosch op slag van rust nog een schotkans van dichtbij, maar Veldmate wist net op tijd zijn voet tegen de bal te zetten.

Ook in de tweede helft werd de Bossche koploper van de Keuken Kampioen Divisie door Go Ahead Eagles vastgezet op eigen helft. Daarbij werd het team van Stegeman geholpen door een tweede gele kaart in de 56e minuut voor Danny Holla, die daardoor met ‘rood’ vroegtijdig van het veld moest. Van der Venne, Navrátil en Verheydt zagen hun pogingen echter naast of over het Bossche doel verdwijnen of onschadelijk gemaakt worden door doelman Van der Steen. Aan de andere kant was ook Hobie Verhulst attent door een vrije trap van voormalig Eagles-speler met de vingertoppen over zijn doel te tikken. Gescoord werd er niet in De Adelaarshorst, waardoor Go Ahead Eagles het laatste thuisduel van 2018 afsloot met een 0-0 gelijkspel.

Go Ahead Eagles – FC Den Bosch 0-0 (0-0)

Scheidsrechter: De heer Lindhout
Toeschouwers: 9.111
Rode kaart: 56. Danny Holla (2x geel)
Gele kaart: Thomas Verheydt, Jeroen Veldmate, Julius Bliek (allen Go Ahead Eagles), Leo Väisänen (FC Den Bosch)

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Julian Lelieveld, Jeroen Veldmate, Julius Bliek, Roland Baas; Istvan Bakx, Jeff Stans, Richard van der Venne (90. Bruno Andrade); Jaroslav Navrátil, Thomas Verheydt, Paco van Moorsel.

FC Den Bosch: Wouter van der Steen; Mats Deijl, Sam Kersten, Leo Väisänen, Amine Khammas; Danny Holla, Stefano Beltrame, Danny Verbeek; Sven Blummel (58. Kevin Felida), Rauno Sappinen (63. Jort van der Sande), Luuk Brouwers (71. Oussama Bouyaghlafen).