Go Ahead Eagles in ‘dying seconds’ langs FC Dordrecht

Go Ahead Eagles heeft vanavond een zwaarbevochten zege geboekt op FC Dordrecht. Nadat het defensief ingestelde Dordrecht kort voor rust op een 0-1 voorsprong was gekomen via Jeremy Cijntje, waren het twee invallers aan Eagles-zijde die de wedstrijd in de tweede helft kantelden. Nadat Julius Bliek amper een minuut na zijn invalbeurt de gelijkmaker tegen de touwen had gekopt, was het Pieter Langedijk die in de ‘dying seconds’ de winnende treffer scoorde: 2-1.

Go Ahead Eagles trof in FC Dordrecht een tegenstander die zich terugtrok op eigen helft en voornamelijk gokte op de snelheid van de eenzame spits Jeremy Cijntje. Geduldig probeerde Go Ahead Eagles in de eerste helft de Dordtse gelederen uit elkaar te spelen, maar het team van John Stegeman wist maar moeizaam tot kansen te komen.

Nadat een inzet van Jaroslav Navrátil in de beginfase werd geblokkeerd door een verdediger van FC Dordrecht, was de grootste kans in de eerste helft voor Thomas Verheydt. De spits schoof de bal op aangeven van Navrátil langs de verkeerde kant van de paal. De afwachtende tactiek van FC Dordrecht sorteerde vier minuten voor rust effect. Na een snelle uitbraak via rechtsback Antonio Stankov kwam de bal bij de tweede paal bij Cijntje, die eenvoudig binnen kon tikken: 0-1.

Met Paco van Moorsel en Pieter Langedijk als verse krachten in het veld trachtte Go Ahead Eagles in de tweede helft het duel te kantelen. De eerste grote kans na rust was echter voor Renny Smith, maar doelman Hobie Verhulst hield Go Ahead Eagles op de been. Dat deed de Eagles-doelman ook in de 60e minuut door tot twee keer toe een Dordtse inzet onschadelijk te maken.

Aan de overzijde schoot Verheydt knap vanuit de draai richting het doel van FC Dordrecht, waar doelman Bryan Janssen de bal tot corner verwerkte. Uiteindelijk was het de derde Eagles-invaller, Julius Bliek, die de gelijkmaker op het scorebord zette. Koud in het veld kopte de ‘stormram’ een voorzet van Navrátil in de 72e minuut tegen de touwen: 1-1.

Even leek FC Dordrecht vier minuten voor tijd opnieuw op voorsprong te komen, maar op advies van de assistent-scheidsrechter keurde arbiter Bax een doelpunt af vanwege buitenspel. Uiteindelijk trok Go Ahead Eagles ver in de blessuretijd aan het langste eind. Pieter Langedijk schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de bevrijdende 2-1 achter doelman Janssen.

Go Ahead Eagles – FC Dordrecht 2-1 (0-1)
41. Jeremy Cijntje 0-1
72. Julius Bliek 1-1
90+4. Pieter Langedijk 2-1

Scheidsrechter: De heer Bax
Aantal toeschouwers: 8.000
Gele kaart: Jeroen Veldmate, Richard van der Venne (beiden Go Ahead Eagles), Thijs Timmermans, Dwayne Green, Thomas Kok (allen FC Dordrecht)

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Julian Lelieveld, Gino Bosz, Jeroen Veldmate, Roland Baas; Istvan Bakx (70. Julius Bliek), Jeff Stans (46. Paco van Moorsel), Richard van der Venne; Jaroslav Navrátil, Thomas Verheydt, Orhan Džepar (46. Pieter Langedijk).

FC Dordrecht: Bryan Janssen; Antonio Stankov, Lewis Montsma, Daniël Breedijk, Maarten Peijnenburg, Brandon Ormonde Ottewil; Renny Smith (80. Dwayne Green), Thomas Kok, Thijs Timmermans (76. Omran Haydari); Jeremy Cijntje (83. Siebe Schets), Ossama Zamouri.