Go Ahead Eagles in eigen huis onderuit tegen FC Eindhoven

Go Ahead Eagles heeft vanavond in De Adelaarshorst een 0-1 nederlaag geleden tegen FC Eindhoven. Lange tijd leek het duel op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, totdat een rode kaart voor Siebe Van der Heyden in de 73e minuut Go Ahead Eagles in een overtalsituatie bracht. Het waren echter de Eindhovenaren die in de 79e minuut via invaller Alisha Sam de enige en winnende treffer op het scorebord zetten.

Door de schorsingen van Richard van der Venne en Gino Bosz hadden Orhan Džepar en Julius Bliek een plaats in het basiselftal gekregen van John Stegeman. Al vroeg in de wedstrijd leek Go Ahead Eagles op een 1-0 voorsprong te komen. Paco van Moorsel zag in de tweede minuut hoe doelman Ruud Swinkels zijn schot in de korte hoek keerde, waarna in de daaropvolgende aanval het diagonale schot van Istvan Bakx voorlangs ging.

(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

In de 14e minuut volgde het antwoord van de Brabanders, maar Hobie Verhulst reageerde attent op een goed genomen vrije trap van Eindhoven-captain Branco van den Boomen. Redding bracht de Eagles-doelman kort daarop ook op een schuiver van Elton Kabangu. In het vervolg van de eerste helft waren kansen voor beide ploegen schaars. Go Ahead Eagles had moeite om langdurig in balbezit te blijven doordat FC Eindhoven de Deventenaren al vroeg in de opbouw stoorde en opjoeg. Dat beeld veranderde enigszins in de tweede helft, al wist Go Ahead Eagles het balbezit nauwelijks in uitgespeelde kansen om te zetten.

Na een rode kaart (twee keer geel) voor Eindhoven-verdediger Siebe Van der Heyden kreeg Go Ahead Eagles in het laatste kwartier de mogelijkheid om in overtalsituatie alsnog iets te doen aan de brilstand op het scorebord. Het was echter het tiental van FC Eindhoven dat in de 79e minuut in de tegenstoot op voorsprong kwam via invaller Elisha Sam, die alleen voor Verhulst doeltreffend afrondde: 0-1. Jeroen Veldmate (halve omhaal over) en Jaroslav Navrátil (schot net naast) waren in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker. Gescoord werd er echter niet meer in De Adelaarshorst, waardoor de Eindhovenaren met de zege aan de haal gingen.

Go Ahead Eagles – FC Eindhoven 0-1 (0-0)
79. Elisha Sam 0-1

Scheidsrechter: De heer Gerrets
Toeschouwers: 7.797
Rode kaart: 73. Siebe Van der Heyden (2x geel)
Gele kaart: Jeff Stans, Jeroen Veldmate (beiden Go Ahead Eagles), Augustine Loof, Rochdi Achenteh, Alisha Sam (allen FC Eindhoven)

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Julian Lelieveld, Jeroen Veldmate, Julius Bliek, Roland Baas; Istvan Bakx, Jeff Stans (88. Maarten Pouwels), Orhan Džepar (46. Givan Werkhoven); Jaroslav Navrátil, Paco van Moorsel, Pieter Langedijk (77. Vince Gino Dekker).

FC Eindhoven: Ruud Swinkels; Collin Seedorf, Augustine Loof, Siebe Van der Heyden, Rochdi Achenteh; Samy Bourard (77. Jay Idzes), Karim Essikal, Branco van den Boomen; Marcelo Lopes, Alvin Daniels (63. Elisha Sam), Elton Kabangu (84. Rodney Klooster).