Go Ahead Eagles en Anorthosis Famagusta in evenwicht: 1-1

Na vier oefenzeges tegen Nederlandse tegenstanders kreeg Go Ahead Eagles vanavond in de vijfde oefenwedstrijd van de seizoensvoorbereiding te maken met buitenlandse oppositie. De wedstrijd tegen Anorthosis Famagusta uit Cyprus eindigde op sportpark De Woldermarck in Terwolde in een 1-1 gelijkspel.

Al in de eerste minuut deed Go Ahead Eagles van zich spreken. Jaroslav Navrátil bediende Antoine Rabillard, die het Cypriotische doel onder vuur nam. De grootste kans was in de beginfase echter voor Anorthosis Famagusta. Michal Duris omspeelde Eagles-doelman Hobie Verhulst, maar mikte vanuit een moeilijke hoek op de paal.

Na een kwartier spelen had Richard van der Venne de openingstreffer op zijn schoen. Het stiftje van de middenvelder was fraai, maar doelman Giorgi Loria tikte de bal over de lat. Nog geen minuut later leek Alexander Bannink voor zijn eerste treffer in het shirt van Go Ahead Eagles te tekenen, maar volgens de grensrechter was de bal doellijn niet volledig gepasseerd. Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Uit een corner kopte Yevhen Selin de bal binnen: 0-1.

Vervolgens waren er kansen over en weer. Hobie Verhulst bracht redding op een inzet van Duris, Rabillard raakte de lat en Bannink schoot voorlangs. Nadat Verhulst een verraderlijke afstandspoging van de Cyprioten naast zag gaan, leek Rabillard voor de gelijkmaker te tekenen. Doelman Loria schoot de bal ongelukkig tegen de Franse spits, maar de bal verdween in het zijnet. Kort voor rust tekende Bannink alsnog voor zijn eerste treffer in Deventer dienst. Na goed doorjagen van Mael Corboz en een daaropvolgende voorzet van Wout Droste, passeerde de aanvallende middenvelder de Cypriotische keeper: 1-1 in de 43e minuut.

Ook in de tweede helft kwam Go Ahead Eagles scherp uit de startblokken. Het leidde gelijk tot twee doelpogingen van Zakaria Eddahchouri. Zijn eerste schot smoorde, zijn tweede inzet werd door de doelman gekeerd. Ook Navrátil en Corboz hadden de gelijkmaker op hun schoen, maar stuitten eveneens op de keeper en defensie van Anorthosis Famagusta. Doordat ook een venijnige uithaal van Eddahchouri uit de verre hoek werd gebokst door de Cypriotische goalie, bleef het bij 1-1 in Terwolde.

Go Ahead Eagles – Anorthosis Famagusta 1-1 (1-1)
18. Yevhen Selin 0-1
43. Alexander Bannink 1-1

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Wout Droste (75. Boyd Lucassen), Sam Beukema (87. Donny van Iperen), Donny van Iperen (75. Joran Swart), Julius Bliek (75. Nicolas Abdat); Mael Corboz (75. Olaf Kok), Alexander Bannink (46. Zakaria Eddahchouri), Elmo Lieftink (75. Max Leeflang); Jaroslav Navrátil (75. Martijn Berden), Antoine Rabillard (46. Maarten Pouwels), Richard van der Venne (75. Adrian Edqvist).