Go Ahead Eagles en Excelsior doelpuntloos gelijk na vermakelijk duel

Go Ahead Eagles heeft op sportpark ‘De Woldermarck’ in Terwolde met 0-0 gelijk gespeeld tegen Excelsior. In een vermakelijk duel was Go Ahead Eagles vooral in de eerste helft de bovenliggende partij tegen de Rotterdamse Eredivisionist, maar gescoord werd er niet door het team van trainer John Stegeman.

Go Ahead Eagles begon sterk aan het vierde oefenduel in de voorbereiding, waarin voor het eerst tegen een profclub werd aangetreden. De 1.500 aanwezige toeschouwers zagen hoe Jaroslav Navrátil in de 7e minuut net iets te zacht binnenschoot om doelman Sonny Stevens, tegenwoordig keepend voor Excelsior, te verontrusten. Nadat Richard van der Venne kort daarop over het Rotterdamse doel had geschoten, was de eerste grote kans in de 23e minuut voor Jeff Stans. De middenvelder dwong Stevens na een goed genomen vrije trap tot een redding.

In het laatste kwartier voor rust was het Bruno Andrade die tot twee keer dicht bij de openingstreffer was. In de 30e minuut kopte hij een voorzet vanaf de rechterkant bij de tweede paal rakelings naast. Kort voor rust was de linksbuiten het eindstation van een vloeiende aanval van Go Ahead Eagles over meerdere schijven, maar ook dit keer ging het schot van de Braziliaan langs de verkeerde kant van de paal.

De tweede helft was vijf minuten oud toen Navrátil het op zijn heupen kreeg en een schot in de korte hoek loste. Stevens voorkwam een treffer door de bal tot hoekschop te boksen. Met veel strijd en vroeg druk zetten op de bal probeerde Go Ahead Eagles het Excelsior onmogelijk te maken om in zijn spel te komen. Dat Eagles-doelman Mark Spenkelink pas in de 81e minuut voor het eerst écht handelend moest optreden na een doelpoging van Excelsior-invaller Carlito Fermina, zei veel over de veldverhoudingen. Kort daarvoor was Sam Beukema zelfs nog dicht bij een treffer voor Go Ahead Eagles, maar de verdediger zag zijn inzet door een speler van Excelsior van de doellijn worden gehaald.

Go Ahead Eagles – Excelsior 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: De heer R. Dieperink
Aantal toeschouwers: 1.500

Go Ahead Eagles: Mark Spenkelink; Julian Lelieveld (63. Sam Beukema), Gino Bosz (63. Rick Ketting), Jeroen Veldmate (63. Julius Bliek), Roland Baas (63. Dennis Hettinga); Istvan Bakx (63. Orhan Džepar), Jeff Stans (63. Thijs Dekker), Richard van der Venne (63. Sjoerd Overgoor); Jaroslav Navrátil (63. Pieter Langedijk), Givan Werkhoven (63. Desney Bruinink), Bruno Andrade (63. Giovanni Büttner).

Excelsior: Sonny Stevens; Jeffrey Fortes, Jurgen Mattheij, Thomas Oude Kotte, Robin van der Meer; Dogucan Haspolat, Luigi Bruins (63. Jaap Fischer), Ryan Koolwijk; Denis Mahmudov, Ali Messaoud (63. Carlito Fermina), Anouar Hadouir (46. Redouan El Hankouri).