Go Ahead Eagles en FC Den Bosch in evenwicht in heenduel Play-Offs

Go Ahead Eagles en FC Den Bosch hebben hun eerste onderlinge wedstrijd in de halve finale van de Keuken Kampioen Play-Offs met 2-2 gelijkgespeeld. Tot twee keer toe kwamen de Bosschenaren in De Adelaarshorst op voorsprong, maar door doelpunten van Julian Lelieveld en Jaroslav Navrátil werd de achterstand beide keren ongedaan gemaakt. Aanstaande woensdag vindt in stadion De Vliert in ’s-Hertogenbosch de returnwedstrijd plaats.

De fantastische ambiance in het stadion, waarbij Sfeerteam ADHD zijn 15e verjaardag opluisterde met twee prachtige spandoeken voor de IJsseltribune en B-Side, beloofde voorafgaand aan het eerste fluitsignaal van arbiter Kamphuis al veel voor het duel tussen Go Ahead Eagles en FC Den Bosch. En een spektakelstuk werd het ook in De Adelaarshorst. Onder prachtige weersomstandigheden regende het kansen aan de Vetkampstraat.

Na doelpogingen van Paco van Moorsel (kopbal op de vuisten van doelman Wouter van der Steen) en Gino Bosz (afstandsschot op het dak van het doel) promoveerden de Bosschenaren hun eerste de beste kans gelijk tot doelpunt. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Jort van de Sande met zijn hoofd achter Eagles-goalie Hobie Verhulst geknikt: 0-1 in de 18e minuut.

De curieuze gelijkmaker van Go Ahead Eagles viel na een half uur spelen. De mee naar voren gekomen Julian Lelieveld speelde de bal in, Paco van Moorsel stapte over het leder heen, waarna de bal langs de aan de grond genagelde Van der Steen in het doel verdween: 1-1. In het restant van de eerste helft kopte Thomas Verheydt nog een keer voorlangs, keerde Van der Steen een vrije trap van Jeroen Veldmate en schoot Rauno Sappinen namens FC Den Bosch in het zijnet. Bij een scrimmage op slag van rust kopte Paco van Moorsel de bal op de lat.

De kansenregen hield ook in de tweede helft aan. Verheydt schoot in de 49e minuut op fraaie wijze de bal tegen de touwen, maar het doelpunt werd op advies van de VAR, die voor het eerst aanwezig was in De Adelaarshorst, afgekeurd wegens buitenspel. Luttele minuten later liet FC Den Bosch wél zijn tweede treffer noteren. Danny Verbeek trok de bal vanaf de achterlijn terug op Luuk Brouwers, die in de 51e minuut de 1-2 binnenschoot.

Op jacht naar de gelijkmaker stapelden de kansen zich vervolgens op voor Go Ahead Eagles. Istvan Bakx, Jaroslav Navrátil, Veldmate, Pieter Langedijk en Verheydt slaagden er tussen de 57e en 62e minuut echter niet in om te scoren. In de 69e minuut werd de Deventer gelijkmaker echter alsnog begroet toen de bal achter de Bossche verdediging voor de voeten van Jaroslav Navrátil viel. De Tsjech omspeelde Van der Steen koelbloedig en tekende voor de 2-2.

(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Go Ahead Eagles had de wedstrijd zelfs winnend af kunnen sluiten nadat diezelfde Navrátil een kwartier voor tijd onreglementair tegen het gras werd gewerkt in het strafschopgebied van de Bosschenaren. Van der Steen keerde echter de penalty van Van Moorsel, die in de rebound over het Brabantse doel schoot. Het bleef dan ook 2-2 in De Adelaarshorst tussen Go Ahead Eagles en FC Den Bosch, die elkaar aanstaande woensdag opnieuw treffen in stadion De Vliert voor de returnwedstrijd in de halve finale van de Keuken Kampioen Play-Offs.

Go Ahead Eagles – FC Den Bosch 2-2 (1-1)
18. Jort van de Sande 0-1
30. Julian Lelieveld 1-1
51. Luuk Brouwers 1-2
69. Jaroslav Navrátil 2-2

Scheidsrechter: De heer Kamphuis
Toeschouwers: 9.467
Gele kaart: Julian Lelieveld (Go Ahead Eagles), Wouter van der Steen, Kevin Felida, Leo Väisänen, Sam Kersten, Danny Holla (allen FC Den Bosch)

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Julian Lelieveld, Gino Bosz, Jeroen Veldmate (75. Julius Bliek), Roland Baas; Istvan Bakx, Jeff Stans, Richard van der Venne (60. Pieter Langedijk); Jaroslav Navrátil (84. Bruno Andrade), Thomas Verheydt, Paco van Moorsel.

FC Den Bosch: Wouter van der Steen; Kevin Felida, Leo Väisänen, Sam Kersten, Stefan Velkov, Amine Khammas; Danny Verbeek (66. Sven Blummel), Luuk Brouwers, Danny Holla; Stefano Beltrame (34. Rauno Sappinen), Jort van de Sande (75. Vincent Vermeij).