Onder supporters is commotie ontstaan over (de communicatie rondom) de vervoersregeling naar het uitduel met Fortuna Sittard op 24 november.

De commotie is ontstaan naar aanleiding van de Tweet van Fortuna SC, waarin werd gerept over ‘vrij vervoer’. Go Ahead Eagles en Fortuna SC hebben gisteravond uitgebreid met elkaar gesproken en naar nu blijkt worden andere definities van ‘vrij vervoer’ gehanteerd. Voor Go Ahead Eagles is dit vervoer zonder restricties; voor de lokale driehoek in Sittard kan hier ook een OV-verbod bij gelden.

Daarnaast is onduidelijkheid ontstaan over het feit dat de wedstrijd maandagavond zou zijn afgeschaald van een wedstrijd in de B-categorie naar een wedstrijd in de A-categorie. Volgens de landelijke richtlijnen is dit niet het geval, maar feit is dat de vervoersregeling wel degelijk versoepeld werd door het vervallen van het maximum aantal auto’s. Maandagavond is dit aan de partijen in Sittard gecommuniceerd; woensdag kreeg Go Ahead Eagles de gewijzigde besluitenlijst. Het bericht van Fortuna SC en de communicatie naar Go Ahead Eagles hebben zich dus gekruist.

Go Ahead Eagles heeft gisteravond contact gehad met Fortuna SC. Beide partijen concludeerden dat een verschil in definiëring heeft gezorgd voor veel onnodige commotie. Go Ahead Eagles en Fortuna SC trekken hier lering uit en zetten daarnaast een streep onder de ontstane situatie.

Bovenstaande neemt niet weg dat er, ook door de inspanningen van Fortuna SC, een mooie vervoersregeling geldt voor het duel op 24 november. Op deze link vind je hier alle informatie over.

Tot slot kreeg Go Ahead Eagles van enkele fans de vraag waarom de prijzen van de auto- en buscombi hoger zijn ten opzichte van die voor het bekerduel in Sittard. Dit komt doordat er toen een verlaagde prijs voor de beker gold in Sittard. Go Ahead Eagles neemt dit mee naar een eventuele volgende keer, om dit aan de voorkant te communiceren.