Go Ahead Eagles en Jong AZ houden elkaar in evenwicht: 1-1

In de eigen Adelaarshorst heeft Go Ahead Eagles vanavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong AZ. Captain Jeroen Veldmate bracht de Deventenaren halverwege de eerste helft op voorsprong met een rake kopbal. Tien minuten voor tijd trok Richard Sedlácek de stand gelijk met een diagonaal schot. Go Ahead Eagles zette nog wel aan voor een slotoffensief, maar gescoord werd er niet meer, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt.

Het duurde in de eerste helft even voordat het duel in De Adelaarshorst goed op gang kwam. Buiten een kopbal van Zakaria Aboukhlal en een schotpoging van Martijn Berden was er in de beginfase van de wedstrijd weinig gevaar voor beide doelen. De eerste grote kans voor Go Ahead Eagles was gelijk raak: aanvoerder Jeroen Veldmate kopte de bal achter de Alkmaarse doelman Rody de Boer: 1-0 in de 22e minuut.

Kort daarop nam ook Jong AZ-spits Ferdy Druijf het Deventer doel met een kopbal onder vuur, maar de bal verdween recht in de handen van Hobie Verhulst. Krachtiger was de kopbal die Druijf kort voor rust produceerde, maar de vingertoppen van Verhulst voorkwamen de Alkmaarse gelijkmaker. Ook na rust moesten de ruim 8.000 toeschouwers in De Adelaarshorst geduld hebben voordat het duel echt ontbrandde. Maecky Ngombo was een paar keer dreigend, maar zag de Alkmaarse defensie ingrijpen. De grootste kansen voor Go Ahead Eagles vielen in de laatste tien minuten te noteren, nadat de Deventenaren aan een slotoffensief waren begonnen na de gelijkmaker van Jong AZ in de 80e minuut via invaller Richard Sedláček.

Richard van der Venne had de tweede Deventer treffer op zijn schoen, maar zag twee doelpogingen stranden. Aan de andere kant mocht Go Ahead Eagles van geluk spreken dat een geplaatst schot van Mohamed Taabouni door een prima reflex van Hobie Verhulst tot hoekschop werd getikt. Dé kans om de wedstrijd alsnog winnend af te sluiten, was in de extra speeltijd voor Maecky Ngombo. De spits leek binnen te schieten, maar zag hoe Thijs Oosting de bal vlak voor de doellijn keerde, waardoor het 1-1 bleef in De Adelaarshorst.

Go Ahead Eagles – Jong AZ 1-1 (1-0)
22. Jeroen Veldmate 1-0
80. Richard Sedláček 1-1

Scheidsrechter: De heer Nagtegaal
Toeschouwers: 8.103
Gele kaart: Jenthe Mertens, Maecky Ngombo (beiden Go Ahead Eagles), Rody de Boer (Jong AZ)

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Jenthe Mertens, Sam Beukema, Jeroen Veldmate, Elso Brito; Maël Corboz (68. Alexander Bannink), Richard van der Venne, Elmo Lieftink; Jaroslav Navrátil (87. Adrian Edqvist), Maecky Ngombo, Martijn Berden.

Jong AZ: Rody de Boer; Joeri Church (72. Richard Sedláček), Leon Bergsma, Justin Bakker, Maxim Gullit; Thijs Oosting, Tijjani Reijnders, Kenzo Goudmijn; Zakaria Aboukhlal (62. Félix Andrade Correia), Ferdy Druijf (62. Des Kunst), Mohamed Taabouni.