Go Ahead Eagles en NEC houden elkaar in evenwicht

Go Ahead Eagles en NEC hebben elkaar in De Adelaarshorst op een gelijkspel gehouden. In de eerste thuiswedstrijd van Go Ahead Eagles in het seizoen 2017/2018 kwam de ploeg van Leon Vlemmings in de elfde minuut op achterstand via Sven Braken. Met zijn derde treffer van het seizoen werd de stand in de veertiende minuut gelijk getrokken door Sam Hendriks: 1-1.

Vlemmings kon tegen NEC weer een beroep doen op aanvoerder Xandro Schenk, die vorige week vrijdag tegen MVV Maastricht nog geschorst was. Verder had hij Shadrach Eghan een basisplaats toebedeeld, waardoor Sander Thomas tegen NEC op de reservebank plaatsnam. De 8.324 toeschouwers in De Adelaarshorst zagen hoe het team van Adrie Bogers al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Doelman Sonny Stevens keerde een schot in de korte hoek van Arnaut Groeneveld, maar kon weinig doen aan de inzet van Sven Braken, die van dichtbij de rebound binnen kon tikken: 0-1 in de 11de minuut. Na een mooie aanval over meerdere schijven kwam Go Ahead Eagles echter binnen een paar minuten alweer langszij. Via Shadrach Eghan en Leon de Kogel belandde de bal voor de voeten van Sam Hendriks, die vanaf de rand van het strafschopgebied knap binnen krulde: 1-1 in de 14de minuut.

(Foto: Erik Pasman)

Vervolgens ontspon zich een aantrekkelijk duel waarbij het spel op en neer golfde. NEC kreeg een kans om via Jordan Larsson opnieuw op voorsprong te komen op aangeven van Braken, maar de aanvaller schoot in de handen van Stevens. Aan de andere kant haalde De Kogel uit met zijn linkerbeen, maar de Eagles-spits mikte nét iets te hoog. Een schot van Eghan ging buiten het bereik van NEC-keeper Joshua Smits voorlangs. Een tegenvaller in de eerste helft was de vroege wissel van Sjoerd Overgoor, die al in de 25ste minuut geblesseerd het veld moest verlaten.

In de tweede helft had Go Ahead Eagles een overwicht en creëerde het de nodige kansen. Een schot van De Kogel ketste binnen het strafschopgebied af op de arm van Ted van de Pavert, maar arbiter Mulder weigerde naar de penaltystip te wijzen, zoals hij later ook geen strafschop toekende toen Sam Hendriks binnen de zestienmeter naar de grond werd gewerkt. Een vlammend afstandsschot van Tim Hölscher verdween slechts een halve meter over het Nijmeegse doel, waarna kort daarop ook een prima schot van Pieter Langedijk een beter lot had verdiend. De flankspeler volleerde kiezelhard voorlangs na een voorzet van invaller Brem Soumaoro.

Massaal gesteund door het thuispubliek bleef Go Ahead Eagles via combinatievoetbal op zoek gaan naar een voorsprong. Hendriks, diep gestuurd door Hölscher, legde af op De Kogel, maar de spits schoot recht in de handen van Smits. Na een puntertje van invaller Stefano Beltrame, opnieuw in de handen van Smits, was dé kans op een tweede Deventer treffer voor Sam Hendriks. De clubtopscorer van Go Ahead Eagles schoot vrij voor de Nijmeegse goalie vol op de paal. Na een sublieme actie loste diezelfde Hendriks enkele minuten later opnieuw een schot, maar de vingertoppen van Smits voorkwamen een doelpunt. Hoewel Go Ahead Eagles op basis van de tweede helft meer verdiende dan een gelijkspel, bleef het dan ook 1-1 en werd het eerste punt van seizoen 2017/2018 bijgeschreven.

Go Ahead Eagles – NEC 1-1 (1-1)
11. Sven Braken 0-1
14. Sam Hendriks 1-1

Scheidsrechter: De heer Mulder
Aantal toeschouwers: 8.324
Gele kaart: Shadrach Eghan, Tim Hölscher (beiden Go Ahead Eagles), Joey Sleegers, Wojciech Golla, Gregor Breinburg (allen NEC)

Go Ahead Eagles: Sonny Stevens; Joey Suk, Rick Ketting, Xandro Schenk, Joey Groenbast; Tim Hölscher, Sjoerd Overgoor (25. Brem Soumaoro), Shadrach Eghan (62. Stefano Beltrame), Pieter Langedijk; Leon de Kogel, Sam Hendriks.

NEC: Joshua Smits; Michael Heinloth, Wojciech Golla, Ted van de Pavert, Calvin Verdonk (83. Suently Alberto); Gregor Breinburg, Mart Dijkstra, Joey Sleegers (67. Ferdi Kardioglu); Jordan Larsson, Sven Braken (79. Jari Schuurman), Arnaut Groeneveld.

Een volledig fotoverslag van Go Ahead Eagles – NEC is hier te vinden.