Go Ahead Eagles gaat in eerste thuiswedstrijd onderuit tegen PSV: 2-5

Go Ahead Eagles is in de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen een 2-5 nederlaag aangelopen. De ploeg van René Hake wist zelf tweemaal het net te vinden, maar dat bleek niet genoeg om PSV van de drie punten af te houden. Door de nederlaag van vandaag blijft Go Ahead Eagles na twee gespeelde wedstrijden op nul punten steken.

Een zonovergoten Adelaarshorst was het decor voor de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. In PSV, dat midweeks 120 minuten in de benen had tegen AS Monaco, trof de formatie van René Hake zeker niet de minste ploeg. Ten opzichte van een week eerder keerden Philippe Rommens en Jay Idzes terug in de basiself, wat ten koste ging van Jamal Amofa en de geblesseerde Willum Willumsson. Begeleid aan de hand van een prachtige sfeeractie betraden de twee ploegen het veld in Deventer.

Amper drie minuten na het startsignaal van scheidsrechter Danny Makkelie wist PSV de score al te openen. Luuk de Jong wist op karakteristieke wijze het net te vinden met een kopbal. In de openingsfase hadden de Eindhovenaren dan ook de overhand, wat leidde tot een aantal kleine mogelijkheden om de score te verdubbelen. Dit bleek het signaal voor Go Ahead Eagles om een tandje bij te zetten.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Psv

Een doorbraak van Oliver Edvardsen via de linkerkant leidde dan ook het eerste Eagles-doelpunt van dit seizoen in. Via de Noor wist Bas Kuipers de bal voor het doel van PSV te slingeren, waarna de bal via een Eagles-hoofd voor de voeten van Isac Lidberg belandde. De spits kende geen enkele twijfel en schoot de bal uit de volley achter de PSV-goalie: 1-1. De 32e minuut bleek een kantelpunt in de wedstrijd. Mats Deijl kreeg een rode prent van Danny Makkelie voor een tackle van achteren op Richard Ledezma, waardoor Go Ahead Eagles het restant van de wedstrijd met tien man stond. In de acht minuten blessuretijd wist PSV dit voordeel ook te vertalen in de score. Waar Luuk de Jong eerst Jeffrey de Lange op zijn pad vond en daarna het aluminium raakte, wist Xavi Simons in de rebound wél het net te vinden: 1-2. Vlak voor rust kreeg de ploeg van René Hake nog een extra klap te verwerken. Armando Obispo bracht met een rake kopbal de 1-3 op het scorebord.

Na rust kwam Go Ahead Eagles sterk uit de startblokken. Dit leverde gelijk twee kansen op, waarmee de ploeg liet zien niet bij de pakken neer te gaan zitten. Waar de eerste helft zeer doelpuntrijk bleek, lieten de doelpunten in de tweede helft tot laat op zich wachten. In de 74e minuut was het dan toch Xavi Simons die de doelpuntenrekening wist te heropenen voor de gasten. Na een snelle doorbraak over de linkerkant wist hij de bal beheerst langs Jeffrey de Lange te schuiven.

In de 80e minuut was daar echter gelijk het antwoord van Go Ahead Eagles. Oliver Edvardsen wist de bal op aangeven van Finn Stokkers knap in de linkerhoek te schuiven. Het kleine sprankje hoop op een goed eindresultaat werd in de 89e minuut echter de kop ingedrukt door PSV. De bal belandde voor de voeten van Joey Veerman, die met een lage schuiver De Lange wist te passeren: 2-5. Gescoord werd er hierna niet meer, waarmee Go Ahead Eagles met lege handen achterbleef vanavond.

WEDSTRIJDSTATISTIEKEN

Go Ahead Eagles – PSV 2-5 (1-3)
3’ Luuk de Jong 0-1
14’ Isac Lidberg 1-1
45+3’ Xavi Simons 1-2
45+8’ Armando Obispo 1-3
76’ Xavi Simons 1-4
80’ Oliver Edvardsen 2-4
89’ Joey Veerman 2-5

Scheidsrechter: Danny Makkelie
Toeschouwers: 9.643
Rode kaart: 32′ Mats Deijl (Go Ahead Eagles)
Gele kaart: José Fontán (Go Ahead Eagles)

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Jay Idzes, José Fontán, Bas Kuipers; Evert Linthorst (70’ Rashaan Fernandes), Philippe Rommens (90+1′ Xander Blomme), Enric Llansana (46’ Jamal Amofa), Oliver Edvardsen; Finn Stokkers, Isac Lidberg.

PSV: Walter Benítez; Ki-Jana Hoever, Jordan Teze, Armando Obispo (81’ André Ramalho), Fredrik Oppegård; Richard Ledezma (38’ Joey Veerman), Ibrahim Sangaré (60’ Érick Gutierrez), Xavi Simons; Johan Bakayoko, Luuk de Jong (46’ Guus Til), Cody Gakpo (46’ Ismael Saibari).

Fotografie: Erik Pasman