Eerste Selectie

Go Ahead Eagles haalt op karakter punt weg uit Amsterdam

In de laatste wedstrijd van Eredivisie-speelronde 12 heeft Go Ahead Eagles vanavond in de Johan Cruijff ArenA met 0-0 gelijkgespeeld. De ploeg van Kees van Wonderen stond als een huis, waardoor de Amsterdammers niet langs de rood-gele muur konden komen.

De Amsterdammers hadden in de beginfase het meeste balbezit, maar de grootste kans in het eerste kwartier was voor Go Ahead Eagles. In de negende minuut kreeg Giannis Botos alle ruimte om op te stomen richting het doel van Remko Pasveer. In plaats van zelf te schieten, probeerde de Griek tevergeefs een medespeler te bereiken, waardoor de kans was verkeken.

Halverwege de eerste helft drong Ajax wat meer aan, wat tot (geblokte) schoten van Edson Alvarez en Antony leidde. Ook een ‘kniebal’ van Sébastien Haller – op aangeven van Dusan Tadic – ging over het doel van Warner Hahn. Na ruim een half uur spelen was het Gerrit Nauber die voor opluchting zorgde na een hachelijk moment voor het Eagles-doel. Een minuut later was het aan Warner Hahn om zich te onderscheiden door een schot uit de draai van Dusan Tadic te keren. Omdat kort voor rust ook een afstandsschot van Tadic over de rood-gele veste zeilde, gingen beide teams rusten met de brilstand op het scorebord.

Netherlands: Ajax Vs Go Ahead Eagles

In de tweede helft was hetzelfde spelbeeld te zien als in het eerste bedrijf: Ajax had veelvuldig balbezit en ging op zoek naar een bres in de Eagles-defensie, terwijl Go Ahead Eagles compact speelde en dreigend probeerde te zijn in de omschakeling. Het leidde in de 53e minuut tot een afstandsschot van Jurriën Timber, dat naast het doel stuiterde. Gevaar van Eagles-zijde was er in de 65e minuut. Koud in het veld soleerde Marc Cardona zich een weg richting het Ajax-doel, waar Remko Pasveer de doelpoging van de Spanjaard in twee instanties klemvast had.

Een minuut nadat Ryan Gravenberch een vrije schietkans over had geschoten, hield Warner Hahn zijn team in de wedstrijd met een katachtige reflex. Lisandro Martinez schoot de bal richting de uiterste hoek, maar de Eagles-doelman keerde de bal met een uiterste krachtsinspanning. In de 76e minuut had Go Ahead Eagles het geluk aan zijn zijde. Davy Klaassen kon een voorzet vanaf de linkerkant vrij inkoppen, maar de Ajax-middenvelder raakte de paal.

Netherlands: Ajax Vs Go Ahead Eagles

Met het nodige kunst- en vliegwerk hield de Deventer ploeg vervolgens het doel schoon, al had ook Marc Cardona vijf minuten voor tijd zomaar de winnende treffer kunnen maken. Remko Pasveer redde op een inzet van de Spanjaard, waardoor een doelpuntloos gelijkspel het eindresultaat was. Het betekende het eerste punt dat Go Ahead Eagles ooit op bezoek bij Ajax heeft behaald sinds de oprichting van de Eredivisie.

Ajax – Go Ahead Eagles 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: Dieperink
Gele kaart: Lisandro Martinez, Edson Alvarez (beiden Ajax), Boyd Lucassen (Go Ahead Eagles)

Ajax: Remko Pasveer; Noussair Mazraoui, Jurriën Timber (70′ Perr Schuurs), Lisandro Martinez, Daley Blind; Edson Alvarez (63′ Ryan Gravenberch), Mohammed Kudus (63′ Mohamed Daramy); Antony (80′ David Neres), Davy Klaassen (80′ Danilo), Dusan Tadic; Sébastien Haller.

Go Ahead Eagles: Warner Hahn; Mats Deijl, Boyd Lucassen, Gerrit Nauber, Joris Kramer, Bas Kuipers; Philippe Rommens, Luuk Brouwers, Ragnar Oratmangoen; Iñigo Córdoba (82′ Isac Lidberg), Giannis Botos (62′ Marc Cardona).

Fotografie: Erik Pasman

Terug naar overzicht