Go Ahead Eagles hard onderuit op Het Kasteel

Go Ahead Eagles heeft zondag een grote nederlaag geleden op Het Kasteel. Thuisploeg Sparta was met 6-1 te sterk voor de onmachtige bezoekers uit Deventer.

De eerste helft was er één om snel te vergeten. Zonder zelf groots te spelen liep Sparta in 45 minuten uit naar een 3-0 voorsprong. Dervisoglu brak de ban al na zes minuten door oog in oog met Verhulst niet te falen. Twintig minuten later schoot Auassar raak uit een corner en vlak voor rust viel een poging van Rayhi via invaller Bliek ongelukkig in het doel.

Go Ahead Eagles wist daar, ondanks de steun van 550 supporters in het uitvak, zeer weinig tegenover te stellen. Op wat halve kansjes en mogelijkheden na gebeurde er niets voor het doel van Sparta-goalie Roy Kortsmit.

De eerste helft in één beeld gevangen. (Foto: Erik Pasman)

Ook in de tweede helft wisten de bezoekers uit Deventer de schade niet beperkt te houden. Al na een kwartier spelen was de marge vijf, door goals van Harroui (schot in de verre hoek) en Dervisoglu (schot in de korte hoek). Een minuut na het doelpunt van laatstgenoemde maakte Van der Venne de 5-1 na een vlotte combinatie.

Niet veel later volgde de volgende rampspoed voor Go Ahead Eagles: terwijl er al drie keer gewisseld was, moest Jeff Stans geblesseerd het veld verlaten. Met tien tegen elf en het nodige kunst- en vliegwerk probeerde de ploeg van Stegeman in het restant van de wedstrijd de poort gesloten te houden. Alleen Dervisoglu kwam nog tot scoren: hij zette de 6-1 eindstand op het bord met een kopbal.

Sparta Rotterdam – Go Ahead Eagles 6-1
1-0 Dervisoglu (6)
2-0 Auassar (26)
3-0 Rayhi (43)
4-0 Harroui (48)
5-0 Dervisoglu (59)
5-1 Van der Venne (61)
6-1 Dervisoglu (80)