Zojuist heeft het kabinet besloten dat de landelijke pilot met sneltesten niet wordt verlengd totdat het wettelijk kader sneltesten COVID-19 actief is in Nederland. Gevolg van dit besluit is dat Go Ahead Eagles – Helmond Sport aanstaande zondag niet met beperkt publiek gespeeld mag worden.

“Uiteraard zijn we ontzettend teleurgesteld dat er tegen Helmond Sport geen supporters aanwezig mogen zijn in De Adelaarshorst”, zegt Jan Willem van Dop. “Mede vanwege het feit dat we aanstaande zondag het jubileum rond 100 jaar Vetkampstraat dolgraag samen met onze supporters hadden willen vieren. Tot op het laatst hebben we de hoop gehad dat Go Ahead Eagles – Helmond Sport met publiek gespeeld zou kunnen worden en als pilot zou worden gezien, net als de wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie die op 30 april worden gespeeld. We hebben er als club ook alles aan gedaan om dit mogelijk te maken en hebben niet voor niets besloten om gisteravond niet zelf al een streep door de wedstrijd te zetten. Helaas hebben de laatste ontwikkelingen omtrent het al dan niet verlengen van de testpilots er alsnog voor gezorgd dat we het aanstaande zondag zonder supporters in De Adelaarshorst moeten stellen.”

Eerder deze week door seizoenkaarthouders ‘bestelde’ kaarten geven aanstaande zondag dus helaas geen toegang tot Go Ahead Eagles – Helmond Sport. De KNVB treedt nog in overleg met het kabinet of er voor de resterende speelrondes (na dit weekend) wel beperkt publiek aanwezig kan zijn. Dit zou betekenen dat huidige pilot met sneltesten eventueel toch verlengd zou kunnen worden totdat de tijdelijke wet testbewijzen Covid-19 is doorgevoerd. Het kabinet heeft aangegeven dat er gekeken zaal worden naar de mogelijkheden.


(Foto: Erik Pasman)