Go Ahead Eagles hervat competitie met nederlaag

Go Ahead Eagles heeft zichzelf bij de hervatting van de Jupiler League een slechte dienst bewezen door op eigen veld te verliezen van FC Dordrecht. De ploeg van Leon Vlemmings kwam in de eerste helft op een 0-1 achterstand, die het in de tweede helft niet meer ongedaan wist te maken. De Dordtenaren scoorden nog wel twee keer, waardoor 0-3 de eindstand werd in De Adelaarshorst.

Leon Vlemmings kon tegen FC Dordrecht weer een beroep doen op aanvoerder Xandro Schenk en Stefano Beltrame, die beiden weer hersteld waren van hun blessures en terugkeerden in het basiselftal. Na een aftastende beginfase, met alleen twee doelpogingen van Gustavo Hamer en Joey Suk, had Pieter Langedijk na twintig minuten een verraderlijk schot in huis. Via het lichaam van Dordrecht-doelman Renze Fij stuiterde de bal echter weer terug in het veld.

(Foto: Henny Meyerink)

Het eerstvolgende doelgevaar aan de overzijde was het raak voor FC Dordrecht. Een vrije trap werd door Julius Bliek verlengd en tot doelpunt gepromoveerd: 0-1 in de 28ste minuut. Go Ahead Eagles ging op jacht naar de gelijkmaker, maar verder dan twee doelpogingen van Beltrame – een vrije trap en een schot van afstand – kwamen de Deventenaren voor rust niet.

Direct vanaf de start van de tweede helft poogde Go Ahead Eagles de tegenstander vast te zetten op eigen helft. Aanvankelijk slaagde het elftal van Vlemmings hier in, maar gevaarlijker dan een doelpoging van Sam Hendriks werd Go Ahead Eagles niet. Aan de andere kant zag Sonny Stevens een listige boogbal van Andreias Calcan via zijn vingertoppen op het dak van het doel belanden. Kort daarop kwam hij bij een tegenstoot van de Dordtenaren oog in oog te staan met Tom Rosenthal, maar de doelman won het één-tegen-één duel.

Het tweede doelpunt van FC Dordrecht viel uiteindelijk alsnog. Nadat doelpogingen van Hendriks en Langedijk in de handen van Fij waren beland, was het Mailson Lima Duarte Lopes die in de 77ste minuut eenvoudig de tweede Dordtse treffer binnen mocht tikken. Zes minuten later gooide Hamer het duel definitief in het slot door in de 84ste minuut met een harde knal de eindstand op het scorebord te zetten: 0-3.

Go Ahead Eagles – FC Dordrecht 0-3 (0-1)
27. Julius Bliek 0-1
77. Mailson Lima Duarte Lopes 0-2
83. Gustavo Hamer 0-3

Scheidsrechter: De heer Janssen
Aantal toeschouwers: 7.762
Gele kaart: Kino Delorge (FC Dordrecht)

Go Ahead Eagles: Sonny Stevens; Joey Groenbast (61. Patrick Maneschijn), Rick Ketting, Xandro Schenk, La’Vere Corbin-Ong (76. Givan Werkhoven); Joey Suk, Sjoerd Overgoor, Stefano Beltrame, Pieter Langedijk; Leon de Kogel, Sam Hendriks.

FC Dordrecht: Renze Fij; Kino Delorge, Mawouna Amevor, Erol Alkan, Luivienno Statia (69. Cendrino Misidjan); Gustavo Hamer, Tom Rosenthal, Julius Bliek; Mailson Lima Duarte Lopes, Jafar Arias (85. Denis Mahmudov), Andreias Calcan.