Go Ahead Eagles heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Maarten de Fockert. De 22-jarige doelman komt op huurbasis over van sc Heerenveen.

De Fockert doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en vertrok in 2014 naar Heerenveen. In Friesland was hij twee jaar tweede doelman; eerst achter Kristoffer Nordfeldt en daarna achter Edwin Mulder. Afgelopen seizoen werd hij door Heerenveen verhuurd aan VVV-Venlo, waarmee de Maaslander kampioen werd van de Jupiler League. De Fockert kwam in Venlo tot 13 competitieduels.

De keuze voor Go Ahead Eagles is voor jeugdinternational Maarten de Fockert weloverwogen. “Twee redenen waren daarbij het belangrijkst”, aldus de goalie. “Eén: ik ken Go Ahead Eagles als een geweldige club met een mooie aanhang. In het seizoen 2014/2015 zat ik op de bank tijdens Go Ahead Eagles-Heerenveen en ik was als Heerenveen-speler onder de indruk van de sfeer. En daarin was ik niet de enige, kan ik je zeggen. Zoiets herinner je je als Go Ahead Eagles dan deze zomer belt.”

Klik
“De andere reden is de echt uitstekende gesprekken die ik heb gehad met Leon Vlemmings, Dennis Bekking en keeperstrainer Sjoerd Woudenberg. Ik had al langer goed contact met Sjoerd. We hebben echt een klik. Ik ben een heel gepassioneerde doelman, die op een positief obsessieve manier met zijn vak bezig is. Daarin match ik met Sjoerd, die ook houdt van hard trainen.”

Inspiratie
Sjoerd Woudenberg maakte in 2014 kennis met Maarten de Fockert toen ze beiden net een transfer hadden gemaakt. Maarten de Fockert van Feyenoord naar sc Heerenveen; Woudenberg van Ajax naar Go Ahead Eagles. “Mijn voorganger, Harmen Kuperus, ging destijds aan de slag bij Heerenveen”, vertelt Sjoerd Woudenberg. “Om inspiratie op te doen ben ik een aantal keer langsgegaan bij Harmen in Friesland. Zo is het contact met Maarten ontstaan. Ik zie in hem een zeer talentvolle keeper. Voor keepersbegrippen is hij nog jong, maar heeft bij VVV-Venlo en in de nationale jeugdteams de nodige ervaring opgedaan.”

Foto’s: Erik Pasman