Go Ahead Eagles is ook Excelsior de baas

nieuwsGo Ahead Eagles heeft zaterdag in Terwolde ook de vijfde oefenwedstrijd in winst omgezet. Excelsior Rotterdam werd met 4-1 verslagen en daarop viel weinig af te dingen. Een compliment voor Go Ahead Eagles, dat begon met een groot aantal beloften tegen de club die uitkomt in de Jupiler League.

Trainer Foeke Booy was te spreken over het resultaat, ‘maar niet over de uitvoering. In de eerste helft waren we slordig en gaven we onnodig kansen weg. Gaandeweg werd het wel beter. Het is jammer dat we tegen de eerste tegentreffer in de voorbereiding opliepen, maar dat was wel terecht. Op onze overwinning viel weinig af te dingen’, aldus Booy.
Booy koos ervoor om zijn basis op de bank te zetten. ‘Ik wilde wat andere jongens langer laten spelen. Kijken hoe zij zich hielden onder weerstand. Hoe ze er voorstaan.’ Tegen Excelsior konden zij goed mee, al verliep het aanvallend moeizaam. Toch nam Go Ahead Eagles de leiding na gtwintig minuten de leing. Een fraai doelpunt van Lars Lambooij, die vanaf de rand van het strafschopgebied verwoestend uithaalde met links: 1-0.
In de tweede helft mocht testspeler Peter Grimmer opdraven. De spits scoorde (randje buitenspel) na goed voorbereidend werk van Omar Kavak, maar dat was één van zijn weinige wapenfeiten. Duidelijk werd dat hij een flinke trainingsachterstand heeft.
Vlak na de 2-0 werd het ook 3-0. Kavak werd vastgehouden in het strafschopgebied, waarna arbiter Koekoek de bal op de stip legde. Vervolgens dacht Kavak vanaf elf meter aan te leggen, nadat hij Jop van der Linden had laten weten dat hij deze klus wilde klaren. Foeke Booy greep vanaf de kant in, waarna niet Kavak, maar Van der Linden het buitenkansje mocht verzilveren: 3-0.
Dat even later Kevin Vermeulen van Excelsior de eer had na 509 minuten vriendschappelijk voetbal Go Ahead Eagles de eerste tegentreffer te bezorgen, was alleen van belang voor de statistiek. Dat gold ook voor het slotakkoord van Jarchinio Antonia, die op aangeven van Houtkoop de 4-1-eindstand op het scorebord zette.

GA Eagles – Excelsior 4-1 (1-0). 20. Lars Lambooij 1-0, 55. Peter Grimmer 2-0, 58. Jop van der Linden 3-0 (strafschop), 59. Kevin Vermeulen 3-1, 82. Jarchinio Antonia 4-1. Scheidsrechter: Koekoek. Gele kaart: Joeri Schroyen, Maurice de Ruiter (GA Eagles), Tim Eekman, Sander Fischer (Excelsior).
Opstelling Go Ahead Eagles: Patrick ter Mate; Tom Oostinjen (70. Joost Krijns), Doke Schmidt (70. Bart Vriends), Jop van der Linden (64. Mawouna Amevor), Joeri Schroyen (80. Michel Gerritsen Mulkes); Sjoerd Overgoor (70. Joran Pot), Maurice De Ruiter (64. Teije ten Den), Lars Lambooij (70. Jeffrey Rijsdijk); Omar Kavak (70. Jarchinio Antonia), Guyon Philips (46. Peter Grimmer), Kevin Spanjaard (46. Xander Houtkoop).