Go Ahead Eagles heeft in De Adelaarshorst met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong Ajax. De ploeg van Jack de Gier kwam al in de eerste minuut van de wedstrijd op een 1-0 voorsprong via Sam Beukema, die een corner tot doelpunt promoveerde. Ondanks enkele mogelijkheden op een tweede Deventer treffer voor rust, bleef de 2-0 uit. Jong Ajax scoorde in de 58e minuut wél (1-1). Eén minuut voor tijd leek het Amsterdamse beloftenteam zelfs te gaan winnen, maar een strafschop van Lassina Traoré werd door Hobie Verhulst gekeerd.

De bliksemstart van Go Ahead Eagles bleek niet het startsein voor een stortvloed aan kansen in de eerste helft. Na het doelpunt van Beukema viel het eerstvolgende gevaar pas in de 17e minuut te noteren toen Maecky Ngombo via een Amsterdams been naast schoot. Jong Ajax kwam pas in de 26e minuut tot de eerste doelpoging via een schot van Jurgen Ekkelenkamp. Op slag van rust kreeg Go Ahead Eagles alsnog een riante mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. Jaroslav Navrátil snelde richting het Amsterdamse doel, maar in plaats van af te leggen op de vrijstaande Richard van der Venne, stiftte de Tsjech de bal in het zijnet.

Tekst gaat verder onder foto.
(Foto: Erik Pasman)

In de tweede helft had Go Ahead Eagles het een stuk lastiger tegen de Amsterdamse beloften. In de 55e minuut leek Lassina Traoré met een schot uit de draai de gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar Hobie Verhulst reageerde attent. Nadat Ngombo aan de andere kant een behoorlijke kopkans onbenut liet, was het in de 58e minuut wel raak voor de Amsterdammers. Jurgen Ekkelenkamp zag een van richting veranderd schot over de doellijn gaan: 1-1.

Tekst gaat verder onder foto.
(Foto: Erik Pasman)

Jong Ajax voerde in het vervolg van de tweede helft de druk op het Deventer doel verder op. De keihard werkende Deventenaren hielden echter stand en dat gold niet in het minst voor Hobie Verhulst toen hij in de 89e minuut de taak kreeg om Lassina Traoré vanaf de strafschopstip het scoren te beletten. De Eagles-keeper keerde op fraaie wijze de inzet van de Amsterdamse spits en redde daarmee een punt voor Go Ahead Eagles, dat ook na vier thuiswedstrijden nog altijd ongeslagen is in de eigen Adelaarshorst.

Tekst gaat verder onder foto.
(Foto: Erik Pasman)

Go Ahead Eagles – Jong Ajax 1-1 (1-0)
1. Sam Beukema
58. Jurgen Ekkelenkamp

Scheidsrechter: De heer Teuben
Toeschouwers: 8.271
Gele kaart: Richard van der Venne (Go Ahead Eagles), Ryan Gravenberch, Nicolas-Gerrit Kühn (beiden Jong Ajax)

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Jenthe Mertens, Sam Beukema, Julius Bliek, Elso Brito; Maël Corboz, Elmo Lieftink, Richard van der Venne (84. Maarten Pouwels); Jaroslav Navrátil, Maecky Ngombo (75. Alexander Bannink), Martijn Berden.

Jong Ajax: Dominik Kotarski; Liam van Gelderen, Kik Pierie, Jurriën Timber, Juan Familia Castillo; Carel Eiting (86. Boy Kemper), Jurgen Ekkelenkamp, Ryan Gravenberch; Nicolas-Gerrit Kühn, Lassina Traoré, Alex Méndez (46. Quinten Timber).