Go Ahead Eagles na knotsgekke finale met lege handen

Na negentig krankzinnige en bloedstollende minuten heeft Go Ahead Eagles vanavond aan het kortste eind getrokken in de finale van de Play-Offs tegen RKC Waalwijk. De ploeg van John Stegeman knokte zich van een 0-2 achterstand terug naar een 3-2 voorsprong. Na de Brabantse gelijkmaker (3-3) leek Pieter Langedijk in de voorlaatste minuut Go Ahead Eagles naar de Eredivisie te schieten (4-3), maar in de blessuretijd van het duel werd het alsnog 4-5 voor de Waalwijkers.

Het begrip ‘bizarre ontknoping’ kreeg vanavond een nieuwe dimensie in De Adelaarshorst. Evenals de inhoud van het begrip ‘authentieke voetbalsfeer’. De voetbalambiance in De Adelaarshorst was namelijk in één woord fan-tas-tisch!

Al vroeg in de wedstrijd leek de wedstrijd een gelopen koers. Na 40 minuten stond er een 0-2 voorsprong voor RKC Waalwijk op het scorebord door doelpunten van Emil Hansson (strafschop) en Stijn Spierings. Het betekende dat Go Ahead Eagles drie keer moest scoren om promotie naar de Eredivisie te bewerkstelligen. De eerste aanzet hiertoe werd gegeven door Eagles-captain Jeroen Veldmate, die op slag van rust een strafschop verzilverde: 1-2.

In de tweede helft brachten goals van Richard van der Venne en Istvan Bakx hun team zelfs in pole-position: 3-2 na 63 minuten. De domper was groot toen Hans Mulder in de 79e minuut de Waalwijkse gelijkmaker op het scorebord zette (3-3), maar de teleurstelling over de tegengoal verbleekte volledig bij de explosie van vreugde in De Adelaarshorst nadat invaller Pieter Langedijk in de voorlaatste minuut de vierde Deventer treffer tegen de touwen had geschoten: 4-3. Vijf minuten in blessuretijd dompelde Spierings met zijn tweede treffer voetbalminnend Deventer in rouw door de 4-4 binnen te schieten, waarna de benutte strafschop van Mario Bilate de Eredivisie-droom van Go Ahead Eagles definitief aan diggelen schoot: 4-5.

Wat resteert is trots. Trots op wat we dit seizoen met z’n allen hebben bereikt en nu al ongelofelijk veel zin in wat komen gaat, als we volgend seizoen ‘gewoon’ weer samen gaan strijden voor eer en glorie van stad en club. Meer daarover kun je hier lezen.