Go Ahead Eagles koploper na zege in Maastricht

Go Ahead Eagles heeft het uitduel met MVV met 1-2 gewonnen. In een eerste helft waarin bar weinig gebeurde, scoorde De Kogel uit een penalty. De gelijkmaker kwam ook uit een strafschop: na een uur spelen scoorde Peeters vanaf de stip. Twaalf minuten voor tijd kroonde Wolters zich echter tot matchwinner. Hij scoorde uit een steekpass van Mathieu.

In de eerste helft gebeurde er erg weinig. Bart Vriends kreeg een kopkans, maar kon de bal niet genoeg richting meegeven. Aan de andere kant zag Croux hoe zijn poging een metertje naast de goal van Zwarthoed ging. Beide ploegen leken dan ook met een 0-0 ruststand de rust in te gaan, ware het niet dat MVV’er Moustafa de bal in eigen zestien met de hand raakte. Leon de Kogel benutte de toegekende penalty feilloos: 0-1.

MAASTRICHT - MVV Maastricht - Go Ahead Eagles, Jupiler League seizoen 2015-2016, Stadion De Geusselt, 30-10-2015, GA Eagles-speler Leon de Kogel (r) heeft de 0-1 gescoord en viert dit met ploeggenoten

Het tweede bedrijf was vanaf het begin opwindender dan zijn voorganger. MVV zette flink druk op de defensie van Go Ahead Eagles en dat resulteerde in een aantal kansen. Zwarthoed redde echter bekwaam op inzetten van Polizzi, Croux en Moustafa. Na een uur spelen werd de aanvalsdrang van MVV beloond: Ippel meldde zich in het strafschopgebied en werd gevloerd door Daemen. Bax wees hierna voor de tweede maal in de wedstrijd naar de stip. Net als De Kogel schoot ook aanvoerder Peeters van MVV strak binnen en zorgde hiermee voor de gelijkmaker.

Met drie verse krachten (Mathieu, Nieuwpoort en Rijsdijk) ging Go Ahead Eagles op zoek naar de hernieuwde voorsprong. De eerste beste keer dat de Deventenaren echt gevaarlijk waren in de tweede helft was het raak. Twaalf minuten voor tijd gaf invaller Mathieu goed mee op Wolters, die tegendraads inschoot: 1-2.

MAASTRICHT - MVV Maastricht - Go Ahead Eagles, Jupiler League seizoen 2015-2016, Stadion De Geusselt, 30-10-2015, MVV speler Pieter Nys  (l) met GA Eagles-speler Robin van der Meer (r)

MVV kwam hierop met een slotoffensief. Peeters’ schot werd door Zwarthoed met zijn voet gekeerd. In de absolute slotfase moest Go Ahead Eagles met tien man verder, door een blessure van David. De Deventer ploeg had namelijk al drie keer gewisseld. De tien van Go Ahead Eagles streden voor de drie punten. Schenk zag dat de bal via zijn voet nét over het eigen doel ging. Terwijl de spanning tot enorme hoogte steeg, tikten ook de seconden van de vijf minuten extra tijd weg. Na 95 minuten kwam dan eindelijk het verlossende fluitsignaal van Bax, waarna Go Ahead Eagles dankzij de drie punten steeg naar de koppositie.

MAASTRICHT - MVV Maastricht - Go Ahead Eagles, Jupiler League seizoen 2015-2016, Stadion De Geusselt, 30-10-2015, spelers van GA Eagles vieren de overwinning voor vlnr GA Eagles-speler Bart Vriends, GA Eagles-speler Sven Nieuwpoort, GA Eagles-speler Xandro Schenk en GA Eagles-speler Robin van der Meer