Go Ahead Eagles in laatste tien minuten langs FC Eindhoven: 3-1

Go Ahead Eagles heeft vanavond in De Adelaarshorst met 3-1 van FC Eindhoven gewonnen. In de eerste helft kwam de ploeg van Jack de Gier op een 1-0 voorsprong door een prachtige treffer van Antoine Rabillard, die met een omhaal scoorde. Twintig minuten voor tijd kwamen de Eindhovenaren langszij via Kaj de Rooij, waarna doelpunten van de invallers Alexander Bannink en Maarten Pouwels de zege in de slotfase alsnog veilig stelden: 3-1.

De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van Rabillard. De Fransman verlengde een indraaiende vrije trap met zijn hoofd, maar de Eindhovense doelman Ruud Swinkels toucheerde de bal, waardoor een treffer uitbleef. Ook FC Eindhoven was na twintig minuten dicht bij het openingsdoelpunt. Samy Bourard schoot tegen de paal, waarna Hobie Verhulst attent reageerde op de rebound van Kusu Moses Makasi.

(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

De openingstreffer viel alsnog in de eerste helft en was van uitmuntende kwaliteit. Jenthe Mertens trok de bal vanaf de rechterkant voor, Rabillard controleerde de bal ter hoogte van de penaltystip met zijn borst en scoorde met een formidabele omhaal: 1-0. In de tweede helft ging Go Ahead Eagles, vocaal ondersteund door het overgrote deel van de 8.231 toeschouwers in het stadion, op jacht naar een verdubbeling van de voorsprong. Tot echte doelrijpe kansen wisten de mannen van De Gier echter aanvankelijk niet te komen.

Het was dan ook zuur dat FC Eindhoven in de 68e minuut uit een van de eerste mogelijkheden op gelijke hoogte kwam toen Kaj de Rooij via de onderkant van de lat binnenschoot: 1-1. Diezelfde De Rooij was kort daarop zelfs dicht bij een voorsprong voor de Eindhovenaren, maar raakte dit keer de bóvenkant van de lat. In de laatste tien minuten slaagde Go Ahead Eagles er alsnog in om het duel in rood-geel voordeel te doen kantelen. In de 80e minuut werd een kopbal van Rabillard gepareerd door doelman Swinkels, waarna invaller Alexander Bannink er als de kippen bij was om binnen te schieten: 2-1.

(Foto: Henny Meyerink)

FC Eindhoven probeerde in de slotfase de gelijkmaker te forceren, maar slaagde er niet meer in om voor echt doelgevaar te zorgen. Dat lukte Go Ahead Eagles wel. Nadat Jaroslav Navrátil in de voorlaatste minuut nog op Swinkels was gestrand, moest de Eindhovense doelman in blessuretijd alsnog capituleren op de kopbal van Maarten Pouwels, die de eindstand op 3-1 bepaalde.

Go Ahead Eagles – FC Eindhoven 3-1 (1-0)
25. Antoine Rabillard 1-0
68. Kaj de Rooij 1-1
80. Alexander Bannink 2-1
90+3. Maarten Pouwels 3-1

Scheidsrechter: De heer Van der Laan
Toeschouwers: 8.231
Gele kaart: Maarten Peijnenburg (FC Eindhoven)

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Jenthe Mertens, Donny van Iperen, Jeroen Veldmate, Nicolas Abdat; Maël Corboz, Soufyan Ahannach (74. Alexander Bannink), Elmo Lieftink; Jaroslav Navrátil, Antoine Rabillard (85. Maarten Pouwels), Martijn Berden (60. Adrian Edqvist).

FC Eindhoven: Ruud Swinkels; Justin Ogenia, Mawouna Amevor, Bart Biemans (79. Flor Van Den Eynden), Kusu Moses Makasi; Maarten Peijnenburg, Jay Idzes; Marcelo Da Veiga Lopes (60. Alvin Daniels), Jort van de Sande, Kaj de Rooij; Samy Bourard.