Go Ahead Eagles lijdt gevoelige nederlaag in Tilburg

Go Ahead Eagles heeft in de strijd om lijfsbehoud een gevoelige tik opgelopen in Tilburg. Tegen Willem II werd met 2-0 verloren.

De openingsfase van de wedstrijd was voor Willem II. De thuisploeg drong aan, maar wist geen kansen te creëren. Croux kopte voorlangs, waar Schenk even daarvoor aan de andere kant naast kopte. Na een kwart wedstrijd keerde het speelbeeld zich. Go Ahead Eagles wist er keer op keer voetballend uit te komen en dat resulteerde in schotkansen voor onder meer Ritzmaier, Antonia en Duits. De grootste kans was voor Hendriks, die toezag hoe Lamprou zijn schot uit de rebound met een goede reflex keerde.

Nadat Willem II onder begeleiding van een fluitconcert van de eigen fans de kleedkamer had opgezocht, besloot trainer Van de Looi in te grijpen. Hij bracht spits Sol voor middenvelder Lieftink. Het zorgde meteen voor hachelijke momenten voor het doel van Zwarthoed uit een corner, maar met het nodige kunst- en vliegwerk kon Go Ahead Eagles uitverdedigen. Ook een vrije trap vanaf randje zestien – genomen door Haye – leverde door een redding van Zwarthoed geen doelpunt op voor Willem II.

Go Ahead Eagles probeerde eruit te komen in de omschakeling. Zo dook Chirivella op bij de tweede paal na een goede voorzet van Crowley, maar de Spaanse middenvelder werd gehinderd toen hij wilde intikken. Manschot wuifde het weg.
Een andere Spanjaard toonde zich een kleine twintig minuten voor tijd wel in staat te scoren. Croux gaf voor vanaf rechts en zag hoe invaller Sol de bal inkopte: 1-0.

Robert Maaskant greep hierna in: hij bracht gelegenheidsspits Rexhepi en De Kogel voor Achenteh en Duits. Ze stonden koud in het veld of de wedstrijd werd beslist. Invaller Schuurman volleerde binnen uit een vrije trap en belsiste daarmee de wedstrijd.

Foto boven: Erik Pasman