Go Ahead Eagles lijdt 5-0 nederlaag in Leeuwarden

De eerste uitwedstrijd van Go Ahead Eagles is vanavond met 5-0 verloren gegaan. In Leeuwarden was SC Cambuur op een gloednieuw kunstgrasveld te sterk. Twee strafschoppen, een rode kaart en een geblesseerd uitgevallen Wout Droste maken het een wedstrijd voor Go Ahead Eagles om snel te vergeten.

De verwachte storm van de Friezen in de beginfase bleef uit. Een uitval van van de snelle linker-aanvaller Issa Kallon leidde tot de eerste tegentreffer. Donny van Iperen maakte een overtreding in de 16-meter: Strafschop. Robert Mühren wist wel raad met dit buitenkansje: 1-0.

De ploeg van Jack de Gier had het vervolgens moeilijk in de eerste helft. Uit een vrije trap kopte aanvoerder Erik Schouten raak achter Hobie Verhulst en zette de ruststand op 2-0.

Richard van de Venne (rechts) in de achtervolging (Foto: Erik Pasman)

Al na vijf minuten in de tweede helft vloerde Van Iperen spits Mühren. De verdediger moest met zijn tweede gele kaart het veld verlaten en de Cambuur-spits benutte zelf dit buitenkansje. Met tien spelers kwam Go Ahead Eagles er in de tweede helft niet meer aan te pas. De Friese club, waar oud-Eagles keeper Sonny Stevens op doel stond, scoorde nog tweemaal door Jamie Jacobs en Ragnar Oratmangoen. Een extra tegenvaller was dat Wout Droste geblesseerd uitviel. De ernst van de blessure is nog onduidelijk.