Go Ahead Eagles loopt tegen eerste thuisnederlaag aan

Go Ahead Eagles heeft tegen FC Eindhoven de eerste competitienederlaag in de Adelaarshorst geleden: 1-2. Na een snelle 0-1 achterstand kwam de Deventer ploeg kort voor rust terug in de wedstrijd (1-1), maar al snel in de tweede helft scoorden de Eindhovenaren de beslissende 1-2.

Het elftal van Dennis Demmers begon sterk aan de wedstrijd. Een fraaie redding van Eindhoven-doelman Ruud Swinkels voorkwam dat Go Ahead Eagles al in de zesde minuut op voorsprong kwam. Een al even mooie volley van Jeffrey Rijsdijk, op aangeven van Randy Wolters, werd door de goalie van de gasten over de lat geduwd. Voor de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag was de eerste de beste kans gelijk raak. Een voorzet vanaf de linkerkant van Jan Vandeputte werd door rechtsbuiten Jinty Caenepeel van dichtbij tot doelpunt gepromoveerd: 0-1 in de 12de minuut.

Go Ahead Eagles had vervolgens moeite om het spel naar zich toe te trekken en moest bovendien beducht blijven voor de snelle uitbraken van de blauwwitten. Door veelvuldig balverlies, onzorgvuldige passing en te weinig diepgang aan Deventer zijde bleef de Eindhovense opponent vrij eenvoudig overeind. Op slag van rust kon Go Ahead Eagles echter alsnog de gelijkmaker verwelkomen. Leon de Kogel bereikte Randy Wolters, die met een diagonaal schot doelman Swinkels passeerde: 1-1 in de 43ste minuut.

DEVENTER - Go Ahead Eagles - FC Eindhoven, Jupiler League, voetbal, seizoen 2015-2016, Stadion De Adelaarshorst, 27-11-2015, GA Eagles-speler Randy Wolters (r) viert de 1-1 met GA Eagles-speler Orhan Dzepar (l) en GA Eagles-speler Robin van der Meer (m)Foto: Erik Pasman

Beide teams waren nog maar nauwelijks begonnen aan de tweede helft toen Go Ahead Eagles een nieuwe tik kreeg te verwerken. Nadat Wolters eerst nog het Eindhovense doel onder vuur had genomen, scoorden de gasten uit de daaropvolgende aanval. Met een kopbal verschalkte spits Tom Boere doelman Zwarthoed: 1-2 in de 48ste minuut. FC Eindhoven kreeg vervolgens een aantal kansen om het duel definitief naar zich toe te trekken. Zwarthoed pareerde echter een schot vanuit de tweede lijn, terwijl een vrije schietkans niet was besteed aan rechtsback Thomas Horsten, die hoog over schoot. Go Ahead Eagles kwam niet verder dan wapenfeiten van Leon de Kogel (vrije trap in de muur) en Wolters, die zijn lage voorzet vlak voor de doellijn door Swinkels gekeerd zag worden.

DEVENTER - Go Ahead Eagles - FC Eindhoven, Jupiler League, voetbal, seizoen 2015-2016, Stadion De Adelaarshorst, 27-11-2015, FC Eindhoven speler Milan Massop (l) met FC Eindhoven speler Anil Koc (m) en GA Eagles-speler Jerry van Ewijk (r)Foto: Erik Pasman

In een poging de gelijkmaker te forceren, werden de invallers Kenny Teijsse en Teije ten Den door Demmers naar het front gestuurd. Tot tweemaal toe kon FC Eindhoven echter bijna profiteren van de ruimte die Go Ahead Eagles door het alles-of-niets-offensief logischerwijs weggaf. Caenepeel raakte na een snelle uitbraak de lat, terwijl Zwarthoed niet veel later redding bracht op een schot van Vandeputte. Teije ten Den was in de zesde minuut van de blessuretijd nog heel dicht bij de gelijkmaker, door een voorzet van Sven Nieuwpoort met zijn voet te verlengen. Swinkels had echter wederom een uitstekende reflex in huis en bracht redding. Ook Bart Vriends was in de daaropvolgende corner nog dicht bij de Deventer gelijkmaker, maar hij zag zijn kopbal recht in de handen van Swinkels belanden.

DEVENTER - Go Ahead Eagles - FC Eindhoven, Jupiler League, voetbal, seizoen 2015-2016, Stadion De Adelaarshorst, 27-11-2015, FC Eindhoven speler Sebastiaan de Wilde (l) met FC Eindhoven speler Dario van den Buijs (m) en GA Eagles-speler Leon de Kogel (r)Foto: Erik Pasman

Door de eerste thuisnederlaag van het seizoen zakte Go Ahead Eagles van de tweede naar de vijfde plaats op de ranglijst. Aanstaande maandag krijgen de Deventenaren kans op eerherstel als de uitwedstrijd tegen FC Volendam op het programma staat.

Go Ahead Eagles – FC Eindhoven 1-2 (1-1)
12. 0-1 Jinty Caenepeel 0-1
43. 1-1 Randy Wolters 1-1
48. 1-2 Tom Boere 1-2

Scheidsrechter: Dhr. E. Janssen
Toeschouwers: 8907
Gele kaart: Leon de Kogel, Bart Vriends (beiden Go Ahead Eagles), Jinty Caenepeel (FC Eindhoven)

Go Ahead Eagles: Theo Zwarthoed; Sven Nieuwpoort, Bart Vriends, Xandro Schenk, Robin van der Meer; Jeffrey Rijsdijk (67. Kenny Teijsse), Orhan Dzepar (58. Elvio van Overbeek), Tom Daemen (86. Teije ten Den); Jerry van Ewijk, Leon de Kogel, Randy Wolters.

FC Eindhoven: Ruud Swinkels; Thomas Horsten, Sebastiaan de Wilde, Dario van den Buijs, Milan Massop (70. Ivo Rossen); Fries Deschilder, Jan Vandeputte, Tom van Imschoot; Jinty Caenepeel (83. Roald van Hout), Tom Boere (63. Anthony van den Hurk), Anil Koc.