Go Ahead Eagles neemt punt mee uit Domstad

Go Ahead Eagles heeft vanavond op bezoek bij FC Utrecht een verdienstelijk punt behaald. In De Galgenwaard werd door beide ploegen niet gescoord, waardoor er na 90 minuten spelen een 0-0 eindstand op het scorebord prijkte.

De paarse formatie van Kees van Wonderen speelde compact en gedisciplineerd, waardoor FC Utrecht moeite had om een gaatje te vinden in de defensie van Go Ahead Eagles. De Domstedelingen lieten in de beginfase weliswaar een doelpoging tussen de palen noteren, maar de koppoging van Remco Balk kon makkelijk worden gevangen door Warner Hahn. Go Ahead Eagles wachtte geduldig op momenten om dreigend te worden. In de 22e minuut diende zich zo’n mogelijkheid aan via een vrije trap van Philippe Rommens, maar de indraaiende bal van de Belg zeilde net langs het hoofd van Jay Idzes.

De wedstrijd was al een half uur onderweg toen FC Utrecht de Deventer veste voor een tweede keer onder vuur nam. Het schot van Simon Gustafson verdween echter ruim over het doel van Go Ahead Eagles. Dreigender was de afstandspoging van Quinten Timber in de 32e minuut, waar Warner Hahn knap zijn rechterhand achter kreeg.

In de tweede helft was de grootste kans aanvankelijk voor Go Ahead Eagles. Een afgeslagen hoekschop werd opnieuw het zestienmetergebied ingeslingerd, waar Joris Kramer ervoor zorgde dat Utrecht-doelman Eric Oelschlägel tot het uiterste moest gaan om een doelpunt te voorkomen. Aan de overzijde kon Mike van der Hoorn kort daarop van dichtbij inkoppen na een Utrechtse corner, maar de bal ging recht in de handen van Warner Hahn. De Eagles-doelman moest in de 63e minuut opnieuw in actie komen om een afstandsschot van Bart Ramselaar uit zijn doel te boksen.

Netherlands: Fc Utrecht Vs Go Ahead Eagles

De volgende kans voor de Domstedelingen diende zich opnieuw aan vanuit een hoekschop. Hidde ter Avest kopte diagonaal binnen, maar Hahn kon de bal klemmen. Diezelfde Ter Avest ontving niet veel later opnieuw de bal in kansrijke positie, maar zijn voortzetting had het midden tussen een voorzet en een schot, en ging voorlangs. Een kwartier voor tijd kwam Go Ahead Eagles er met veel man uit in de omschakeling, maar de tegenstoot eindigde met een gesmoord schot van Isac Lidberg.

In de 82e minuut kwam het team van Kees van Wonderen goed weg. FC Utrecht leek op een 1-0 voorsprong te komen toen Adrian Dalmau een vrije trap richting doel kopte, maar de spits raakte vol de kruising. De rebound van Mark van der Maarel belandde vervolgens in de handen van Hahn. Ook vijf minuten extra speeltijd resulteerden niet meer in een doelpunt in De Galgenwaard, waardoor de brilstand ook de eindstand werd: 0-0.

FC Utrecht – Go Ahead Eagles 0-0 (0-0)

Scheidsrechter: Kooij
Gele kaart: Adam Maher (FC Utrecht), Mats Deijl (Go Ahead Eagles)

FC Utrecht: Eric Oelschlägel; Hidde ter Avest, Mike van der Hoorn, Mark van der Maarel, Arthur Zagre (60′ Django Warmerdam); Adam Maher, Quinten Timber; Simon Gustafson (79′ Mohamed Mallahi), Bart Ramselaar, Remco Balk (60′ Sander van der Streek); Anastasios Douvikas (60′ Adrian Dalmau).

Go Ahead Eagles: Warner Hahn; Boyd Lucassen (80′ Bas Kuipers), Jay Idzes, Justin Bakker, Joris Kramer, Mats Deijl; Philippe Rommens, Luuk Brouwers, Ragnar Oratmangoen  (89′ Ogechika Heil); Isac Lidberg (80′ Jacob Mulenga), Iñigo Córdoba (80′ Giannis Botos).

Fotografie: Erik Pasman