nieuws

nieuwsNa de promotie naar de Eredivisie staat de telefoon in de Adelaarshorst roodgloeiend. De club wordt overspoeld met vragen. Daarop heeft het bestuur besloten wekelijks op vrijdag in een nieuwsbulletin alle betrokkenen op de hoogte te brengen van zaken die spelen binnen de club. Mochten tussentijds bijzondere ontwikkelingen zich voordoen, dan zal dat apart worden gecommuniceerd op www.ga-eagles.nl.

Uitbreiding stadioncapaciteit
Een week voor de eerste thuiswedstrijd in de eredivisie is er nog voldoende werk aan de winkel. De grote werkzaamheden (gastenvak), supporterssluis en het plaatsen van de nieuwe tribune) zijn opgeleverd. Volgende week gaan we de stoeltjes plaatsen op de Vakken 3V en 4V. We hebben hiervoor via onze eigen media de supporters om hulp gevraagd. De respons heeft ons aangenaam verrast en wij zijn de mensen die op vrijwillige basis komen helpen uiteraard zeer dankbaar. Zeker eind volgende week kunnen we nog wat extra handen gebruiken. Wie tijd heeft en de club wil helpen, kan zich per mail aanmelden op facilitair@ga-eagles.nl
In de afgelopen weken hebben we de stadioncapaciteit kritisch onder de loep genomen. Daaruit is gebleken dat we met een aanpassing een extra rij stoelen kunnen plaatsen op de IJsseltribune. Dat levert 200 extra plekken op en begin volgende week zullen wij de supporters die het hoogst op de wachtlijst staan voor een plek op de IJsseltribune benaderen. Deze aanpassing zal echter pas gereed zijn voor de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Tot die tijd zullen we de supporters die één van de nieuwe plaatsen krijgen toegewezen voor onze eerste thuiswedstrijden als alternatief een stoel aanbieden op de vakken 3 en 4.
In de afgelopen week zijn er opnieuw stappen gemaakt voor het creëren van de gewenste extra staanplaatsen op Brinkgreverwegtribune. De KNVB heeft ons verzoek in behandeling genomen en zal een beslissing nemen als we het laatste deel van het vergunningentraject hebben doorlopen. De gemeente staat er positief in. Zodra de veiligheidsverklaring op papier is gezet en is getekend, gaat deze naar Zeist en kan de KNVB een beslissing nemen. Voor ADO Den Haag zal dit niet lukken, maar we hopen wel dat we op zeer korte termijn goed nieuws krijgen en aan de slag kunnen. Uiteraard houden we druk op de ketel.

 

Supportersaangelegenheden
Met behulp van enkele geweldige vrijwilligers hebben we in de afgelopen dagen zo’n 600 supporters gebeld die op de wachtlijst staan voor een seizoenkaart. Onze vraag was aan deze supporters of zij genoegen willen nemen met een plaats op de Brinkgreverwegtribune. We hebben niet iedereen kunnen bereiken en daar zal de vakantieperiode mede debet aan zijn. Helaas kunnen we pas zekerheid geven over de toewijzing als het licht op groen gaat voor ons plan van aanpak om de Brinkgreverwegtribune aan te pakken. Tot die tijd kunnen we gezien onze beperkte capaciteit niets doen voor deze groep supporters. De eerste thuiswedstrijden gaan er slechts 300 losse kaarten in de verkoop en dat aantal is niet toereikend om alle supporters die op de wachtlijst staan te voorzien van een kaart. De overige losse kaarten zijn voor de Kids- en Juniorclub (150) en de mensen die een seizoenkaart toegewezen krijgen voor de nieuw te creëren rij stoelen op de IJsseltribune (200). Daarnaast hebben we de verplichting kaarten te leveren voor de Partners van de eredivisie.
Afgelopen donderdag hebben we een grote zending seizoenkaarten binnengekregen. Op dit moment zijn we bezig met het verzendklaar maken van de seizoenkaarten. Uiterlijk begin volgende week liggen de bestelde kaarten op de mat bij de supporters.

 

Commercie & sponsoring
Onze commerciële afdeling richt zich op de eerste thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, volgende week zaterdag. De inschrijving voor het diner voorafgaand aan de wedstrijd is geopend en de aanmeldingen stromen binnen. We hebben nog slechts een beperkt aantal business jaarkaarten te koop. Deze hopen wij in de komende weken te slijten. Het aantal nieuwe sponsors groeit nog steeds. Ook deze week hebben we een aantal nieuwe Partners mogen begroeten.

 

Ontwikkelingen selectie
We zijn blij dat we tijdig voor de start van de competitie in Eloy Room een nieuwe keeper hebben vastgelegd. Het was een kwestie van de langste adem hebben en op het juiste moment toeslaan. Belangrijk is ook de steun van een aantal externe financiers in het spelersfonds, waardoor we vorige week Joey Godee al konden vastleggen. Daardoor hebben we tevens nog ruimte om de komende periode 1 of 2 gerichte versterkingen binnen te halen. De transferwindow is immers open tot en met 2 september.
We kijken uit naar de eerste wedstrijd in de eredivisie in 17 jaar en zondag is het zover in Utrecht. We zijn overtuigd dat onze jonge, maar ambitieuze en gretige selectie mee kan in de eredivisie. We worden in Utrecht gesteund door zo’n 600 supporters. Een prachtig aantal, zeker omdat velen nog genieten van hun vakantie.