nieuws

nieuwsNa de promotie naar de Eredivisie staat de telefoon in de Adelaarshorst roodgloeiend. De club wordt overspoeld met vragen. Daarop heeft het bestuur besloten wekelijks op vrijdag in een nieuwsbulletin alle betrokkenen op de hoogte te brengen van zaken die spelen binnen de club. Mochten tussentijds bijzondere ontwikkelingen zich voordoen, dan zal dat apart worden gecommuniceerd op www.ga-eagles.nl.

Uitbreiding stadioncapaciteit
Een dag voor de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag zijn – met uitzondering van de Brinkgreverwegtribune en de nieuwe rij stoelen op de IJsseltribune – de werkzaamheden in De Adelaarshorst voltooid. We hadden dagelijks zo’n vijftien vrijwilligers, die ons daarbij geholpen hebben. Zonder de hulp van deze geweldige supporters hadden we het niet gered. Want naast de werkzaamheden in het stadion, moest ook het groen gesnoeid en het onkruid gewied worden. Vandaag wordt er nog gewerkt aan het nummeren van de stoelen.
Donderdag hebben we van de gemeente Deventer de gedoogvergunning ontvangen voor de aanpassingen van het stadion, inclusief de Brinkgreverwegtribune. We verwachten komende week ook de veiligheidsverklaring te krijgen, zodat we deze naar de KNVB kunnen sturen. Wij hopen dat de voetbalbond daarna snel een positief besluit neemt.

Supportersaangelegenheden
Na de toekenning van 200 extra seizoenkaarten voor de extra rij op de IJsseltribune staan er nog 400 personen op de wachtlijst voor een plaats op één van de zittribunes. Wij hebben vorige week getracht iedereen te bellen en hebben de vraag gesteld of zij eventueel een seizoenkaart willen op de Brinkgreverwegtribune. Door de vakantie hebben we niet iedereen kunnen bereiken, maar van de supporters die we wel gesproken hebben, wil de overgrote meerderheid een plekje op de staantribune.
De mensen die een seizoenkaart voor de nieuwe rij van de IJsseltribune toegewezen hebben gekregen, zullen de komende duels een plek krijgen op de Vakken 3 en 4. Daardoor is slechts een beperkt aantal kaarten in de verkoop. We rekenen erop dat we tegen ADO Den Haag alle beschikbare plekken hebben verkocht. Door de vakanties zullen wellicht wat supporters de wedstrijd niet bezoeken en ook het gastenvak is niet uitverkocht. Maar zeker is dat we een heel goed gevuld stadion zullen hebben.
Go Ahead Eagles heeft besloten alle supporters van de bezoekende club, die doorgaans gebruik maken van een buscombi, met koffie en koek te verwelkomen. Met deze geste willen we laten zien dat ook de supporters van de tegenstander welkom zijn in De Adelaarshorst.
Sinds vandaag is het boek ‘We love you Eagles’ te koop. Dit boek is geschreven door supporter Robert Bugter en uiteraard staan de waanzinnige play-offs, waarin Go Ahead Eagles promotie afdwong naar de eredivisie, centraal. De vele foto’s maken van dit boek een uniek document. Een echte aanrader voor de supporters die de geweldige weken in mei opnieuw willen beleven.

Commercie & sponsoring
Vandaag arriveerden de nieuwe shirts van Go Ahead Eagles. Deze zijn vanaf zaterdag te koop in onze fanshop en in de fanwagen. Er is veel vraag naar de wedstrijdkleding. Zowel het ontwerp van het thuisshirt als het zwarte uitshirt zijn zeer gewild. De fanshop is zaterdag geopend vanaf 18.15 uur.

Ontwikkelingen selectie
We kunnen terugzien op een goede start van de competitie. Zeker na rust hebben we in Utrecht laten zien dat we goed kunnen voetballen. Er had zelfs meer ingezeten dan de 1-1. Minder positief is dat voor Kevin Spanjaard het seizoen nu al afgelopen is. Hij liep vorige week tijdens de training een knieblessure op. Nader onderzoek wees uit, dat hij zijn kruisband in de knie heeft gescheurd. Hij zal binnenkort worden geopereerd en normaal gesproken staat er voor het herstel negen maanden. Wij wensen Kevin uiteraard veel sterkte.
Morgen staat de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen ADO Den Haag op het programma. Aan alle reacties op straat merken wij dat het enorm leeft. We vragen iedereen tijdig naar het stadion te komen en – indien mogelijk – te voet of met de fiets te komen. In de nabijheid van de fietsenstalling zijn hiervoor extra fietsenrekken geplaatst.
Voorafgaand aan de wedstrijd zal het sfeerteam voor een mooie opwarmer zorgen en op de IJsseltribune is een door sponsor Drogisterij.nl georganiseerde sfeeractie. We vragen alle bezoekers mee te werken, zodat heel Nederland morgen ziet dat we terug zijn.