nieuws

nieuwsIn de zomerperiode heeft het bestuur van Go Ahead Eagles besloten in de aanloop naar het seizoen alle betrokkenen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in en rond de club. Uit de vele positieve reacties die wij hierop kregen, is besloten dat we met een wekelijkse nieuwsbrief op vrijdag alle betrokkenen op de hoogte houden van zaken die spelen binnen de club. Mochten tussentijds bijzondere ontwikkelingen zich voordoen, dan zal dat apart worden gecommuniceerd op www.ga-eagles.nl.

Uitbreiding stadioncapaciteit
Go Ahead Eagles heeft nog geen veiligheidsverklaring van de politie ontvangen. Gisteren is er een constructief overleg geweest en daarin zijn nog enkele zaken aan de orde gekomen die de politie eerst uitgewerkt wil zien. Natuurlijk vinden wij het vervelend dat dit proces niet sneller verloopt; aan de andere kant begrijpen we heel goed dat de politie enkele scenario’s uitgewerkt wil hebben die te maken hebben met de veiligheid. In overleg met elkaar gaan we daarmee aan de slag.
Na de eerste thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag hebben we, in overleg met supporters, een aantal verbeterpunten, met name rondom het uitvak, als huiswerk meegekregen. In de afgelopen twee weken hebben we vrijwel alle zaken aangepakt. Sommige veranderingen, zoals het plaatsen van een hekje op het looppad voor het uitvak, springen direct in het oog.

 

Supportersaangelegenheden
Komende zondag spelen we al om 12.30 uur de thuiswedstrijd tegen FC Groningen en dit duel is nagenoeg uitverkocht. De laatste kaarten kunnen worden aangeschaft bij de vestigingen van Primera Ticketbox. Ook tegen FC Groningen zal de wijk rondom De Adelaarshorst worden afgesloten voor autoverkeer. Tegen ADO Den Haag anticipeerden veel in Deventer woonachtige supporters op deze maatregel door met de fiets naar het stadion te komen. Wij hebben voor het Larenstein-gebouw extra fietsenstallingen geplaatst. De gemeente Deventer heeft vorige week in de stad permanente borden geplaatst waarmee wordt verwezen naar parkeergelegenheden in de nabijheid van het stadion. Ook daarmee hopen we de overlast in de woonwijken te beperken.
Onze supporters hebben ons in de eerste twee uitwedstrijden geweldig ondersteund. In Eindhoven waren zo’n vierhonderd supporters. Zij lieten zich negentig minuten lang horen. Na afloop kregen we van het bestuur van PSV complimenten voor de wijze waarop onze supporters ook bij een achterstand achter het team blijven staan. Ook in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen is de steun belangrijk. Tijdens de wedstrijd tegen ADO Den Haag waren onze supporters de twaalfde, dertiende en veertiende man. We hopen dat we ook zondag op onze supporters mogen rekenen.
In de afgelopen week kregen we vragen van supporters over de prijzen die worden berekend voor een buscombi. Het afgelopen seizoen is dat ook al eens aan de orde geweest in de Supportersraad en daarin is uitgelegd hoe een prijs wordt berekend. Naast de kosten van de bus, die hoger is dan velen denken, gaan per bus enkele stewards mee. Ook nemen we in de kosten een kleine post onvoorzien op. Als een bus tot op de laatste plaats bezet is, komen we uit de kosten. Het komt echter ook regelmatig voor dat een bus niet helemaal gevuld is. De vaste kosten worden dan niet lager, waardoor we er als club bij inschieten. Over een heel seizoen maakt Go Ahead Eagles geen winst op de organisatie van uitwedstrijden. Dat willen we ook niet. Want wij hopen natuurlijk dat zo veel mogelijk mensen onze uitwedstrijden bezoeken.

 

Commercie & sponsoring
Goed nieuws van onze commerciële afdeling. Deze week is overeenstemming bedrijf met een bedrijf dat zich als mouwsponsor verbindt aan Go Ahead Eagles. Rond de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur wordt de mouwsponsor gepresenteerd en vanaf dit duel is de nieuwe sponsor op het shirt te zien.
In de afgelopen weken hebben we opnieuw enkele nieuwe Partners mogen begroeten. Het ziet er naar uit dat in de komende weken ook het kleine aantal resterende sponsorstoelen wordt verkocht.
Ook de animo voor LED-boarding in ons stadion groeit en dat verrast ons niet. Als boardingpartner van een eredivisieclub kom je heel goed in beeld. Alle wedstrijden worden rechtstreeks uitgezonden door FOX Sports Eredivisie en zijn in samenvatting te zien op Studio Sport. Met deze programma’s worden in een weekeinde meer dan vier miljoen mensen bereikt. Alleen al naar Studio Sport op zondagavond kijken meer dan twee miljoen mensen, afgelopen zondag waren dat er bijna 2,5 miljoen. Ook de zaterdagavond uitzending trok bijna 1,5 miljoen kijkers. De commerciële afdeling zal in de komende week onze Partners meer informatie sturen, maar uiteraard kunnen ook bedrijven, die nog geen sponsor zijn van onze club, gebruik maken van de mogelijkheden die ons LED-boardingsysteem biedt.

 

Ontwikkelingen selectie
In de afgelopen drie wedstrijden heeft Go Ahead Eagles met fris, gedurfd en aanvallend voetbal veel lof geoogst. Ook afgelopen zaterdag in Eindhoven speelden we zeker voor rust heel erg goed. Jammer dat we de kansen niet hebben benut. In voetbalprogramma’s op tv en in de kranten en sportbladen krijgt het team veel complimenten. Uiteraard verdienen we liever punten dan complimenten.
Dat Erik ten Hag vorig jaar een groot deel van de huidige selectie heeft getraind, weten we allemaal. Ten Hag heeft vorig jaar veel teweeg gebracht in de club. Hij heeft de voetbalafdeling op alle fronten geprofessionaliseerd en ook stond hij aan de basis van de ontwikkeling van de selectie. Dat leidde uiteindelijk tot de niet verwachte promotie naar de eredivisie. In de zomer koos Erik ten Hag voor Bayern München, waardoor we nog geen afscheid konden nemen. Tegen FC Groningen is Erik onze gast en zullen we vlak voor aanvang van de wedstrijd hem nog één keer bedanken voor de unieke prestatie, die een mooie plaats krijgt in de clubgeschiedenis. Hij is na dr. Frantisek Fadhronc en Jan Versleyen de derde trainer die Go Ahead Eagles sinds de invoering van het betaalde voetbal naar de eredivisie loodste.