nieuws
nieuws

In de zomerperiode heeft het bestuur van Go Ahead Eagles besloten in de aanloop naar het seizoen alle betrokkenen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in en rond de club. Uit de vele positieve reacties die wij hierop kregen, is besloten dat we met een wekelijkse nieuwsbrief op vrijdag alle betrokkenen op de hoogte houden van zaken die spelen binnen de club. Mochten tussentijds bijzondere ontwikkelingen zich voordoen, dan zal dat apart worden gecommuniceerd op www.ga-eagles.nl.

 

Uitbreiding stadioncapaciteit
Deze week is er een belangrijke stap gezet voor het uitbreiden van het aantal staanplaatsen op de Brinkgreverwegtribune. De politie heeft het Informatie Risico & Scenario Management (IRSM) uitgewerkt en aangeleverd, waarin alle ‘what if scenario’s’ zijn uitgewerkt. Deze grondige analyse, op basis van 2.650 plaatsen, dient als basis voor de veiligheidsverklaring, die zal worden ondertekend door de politie, gemeente en de club. De verwachting is dat dit begin komende week zal plaatsvinden. Alsdan gaat het document naar de KNVB, die uiteindelijk de beslissing zal moeten nemen of we de Brinkgreverwegtribune mogen uitbreiden.
Op Vak 1 van de hoofdtribune hebben we deze week een beperkt aantal extra plaatsen gecreëerd. Er is nog steeds vraag naar stoelen voor de businesstribune. Ook het beperkt aantal losse kaarten dat wij voor onze sponsors beschikbaar hebben is in trek.

Supportersaangelegenheden
Er bereikten ons in de afgelopen week geluiden dat een aantal supporters dat op de wachtlijst is gekomen voor een seizoenkaart op bericht wacht van de club. Dit is in het bestuur aan de orde geweest. Het bestuur heeft besloten dat alle aanvragen die zijn ingediend één op één zullen worden nagelopen.
Inmiddels is de inschrijving geopend voor de autocombi naar de uitwedstrijd tegen AZ, op zondag 15 september in Alkmaar. In de eerste uitwedstrijden van dit seizoen werd onze ploeg door onze geweldige supportersschare gesteund in de uitwedstrijden en we verwachten ook volgende week dat onze trouwe supporters massaal zullen afreizen. We beschikken over 750 kaarten voor de wedstrijd tegen AZ.
De voorverkoop voor de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur op vrijdag 20 september is eveneens van start gegaan. Zoals bekend hebben we slechts enkele honderden kaarten in de vrije verkoop. Wie verzekerd wil zijn van een kaartje raden wij aan snel te zijn, want ook tegen de Friese ploeg rekenen we op een uitverkochte Adelaarshorst.

Commercie & sponsoring
Deze week mochten we DrukwerkDeal begroeten als nieuwe Top Partner van Go Ahead Eagles. We zijn verheugd dat dit snel groeiende Deventer bedrijf zich aan de club heeft gebonden. Onze sponsors maken volop gebruik van de mogelijkheid tot het kopen van losse kaarten voor de thuiswedstrijden. Het aanbod is beperkt. We krijgen ook nu al veel aanvragen voor de topwedstrijden tegen Ajax, Feyenoord, PSV en de Overijsselse derby’s. De sponsorplekken voor deze wedstrijden zijn nu al vrijwel uitverkocht. Go Ahead Eagles leeft op alle fronten en zeker niet in de laatste plaats bij het bedrijfsleven, dat enthousiast is over eredivisievoetbal in combinatie met onze geweldige Coldec Lounge als netwerkcentrum.

Ontwikkelingen selectie
We zijn de laatste dagen van de transferperiode goed doorgekomen. De selectie is in tact gebleven. Alleen Guyon Philips hebben we verhuurd. Voor zijn ontwikkeling is het van belang dat hij speelminuten maakt op niveau en daardoor straks sterker terugkomt.
Afgelopen zaterdag speelden we een fantastische wedstrijd in Waalwijk tegen RKC en de 4-1 overwinning spreekt boekdelen. Niet alleen in Nederland oogst de ontwikkeling van ons team veel lof, maar ook in het buitenland is er aandacht voor Go Ahead Eagles. Zo stond er enkele weken geleden een geweldig artikel in het Duitse sportmagazine Der Kicker en deze week haalden we zelfs La Gazzetta dello Sport, de bekende op roze papier gedrukte sportkrant van Italië. De hattrick van Erik Falkenburg was niet onopgemerkt gebleven. De Italiaanse krant nam Falkenburg op in de Europese Top 11 van de week en de kop boven het overzicht ‘Top 11 Eagles, tre confetti Falkenburg.’ Vrij vertaald ‘drie snoepjes van Falkenburg’, uiteraard verwijzend naar zijn doelpunten tegen RKC Waalwijk. Dat is leuk voor Erik Falkenburg, maar ook voor Go Ahead Eagles. Dit weekeinde is er vanwege interlands geen competitievoetbal en de selectie geniet dan ook voor het eerst in lange tijd van een vrij weekend. Vanaf maandag is het vizier gericht op de wedstrijd tegen AZ.