nieuws
nieuws

Go Ahead Eagles is volop in beweging. Het bestuur van Go Ahead Eagles deelt sinds deze zomer de belangrijke ontwikkelingen in en rond de club met de achterban. Uit de vele positieve reacties die wij hierop kregen, is besloten dat we met een wekelijkse nieuwsbrief op vrijdag alle betrokkenen op de hoogte houden van zaken die spelen binnen de club. Mochten tussentijds bijzondere ontwikkelingen zich voordoen, dan zal dat apart worden gecommuniceerd op www.ga-eagles.nl.

 

Uitbreiding stadioncapaciteit
Zoals vorige week gemeld heeft GA Eagles een belangrijke stap gezet met betrekking tot de beoogde uitbreiding van het aantal staanplaatsen op de Brinkgreverwegtribune. Afgelopen maandag is de veiligheidsverklaring getekend tijdens het reguliere overleg tussen club en politie. De handtekeningen zijn gezet en de veiligheidsverklaring is naar de KNVB gestuurd. We verwachten dat het sectiebestuur betaald voetbal zich snel zal buigen over ons verzoek om het aantal staanplaatsen uit te breiden naar 2100, naast de 550 zitplaatsen die er zullen zijn op deze tribune.

Supportersaangelegenheden
De eerstvolgende thuiswedstrijd is vanavond tegen SC Cambuur en wordt gespeeld om acht uur. Deze wedstrijd staat in het teken van de afsluiting van de ‘Actie Middenstip’. Op het Supportersplein zal een bord worden onthuld met daarom de namen van de ‘Pitch Owners’. Om ongeveer 10 voor acht, dus vlak voor het begin van de wedstrijd, zal – symbolisch op de middenstip – de opbrengst van deze actie worden bekendgemaakt en krijgt de club de cheque uit handen van initiatiefnemer Ludwig Boosveld en de voorzitter van de Supportersvereniging Manuela Hannink. Wij hopen dan ook dat iedereen tijdig zijn plaats in het stadion inneemt om getuige te zijn van dit toch wel bijzondere moment. Nooit eerder is het voorgekomen dat supporters van een club zo’n actie zijn gestart om een club te bewegen te kiezen voor echt gras.
Op zaterdag 28 september speelt Go Ahead Eagles tegen Ajax in de Arena, aftrap 20.45 uur. De lokale driehoek in Amsterdam heeft bepaald dat er een buscombiregeling zal gelden, er kunnen maximaal 800 supporters in maximaal 15 bussen mee. Ruim 400 mensen hebben zich al aangemeld.
Op 14 oktober speelt Jong Oranje in de Adelaarshorst. Tegenstander is Jong Oostenrijk en het betreft een oefeninterland. Aftrap is om 18.30 en kaarten zijn in de vrije verkoop te verkrijgen, via Ticketbox, de KNVB-webshop en de administratie van GA Eagles.

Commercie & sponsoring
Bijzonder blij is de club met de nieuwe (mouw-)sponsor die vandaag, vrijdag 20 september, voor het eerst het shirt siert: Hartholt Olie, een bedrijf uit Heino. Het Sallandse bedrijf kent een rijke traditie, met roots in 1927, en is een echt familiebedrijf.
De kaartverkoop voor de Eagles Gala Party gaat hartstikke goed. Dit festijn zal op donderdag 7 november worden gehouden in de Deventer Schouwburg. De initiatiefnemers hebben enkele grote sterren vastgelegd, zoals Lee Towers, Anita Meijer en Jan Smit.
Het gala wordt gepresenteerd door de in Deventer geboren moderator Viktor Brand, bekend van SBS6-programma’s als Shownieuws, Holland’s got Talent en Huizenjacht. Tijdens het evenement zullen drie veilingen worden gehouden, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het goede doel: Eagles4Deventer. Het gala begint om 20.00 uur en gaat door tot 02.00 uur.
Het gala is toegankelijk voor iedereen die Go Ahead Eagles een warm hart toedraagt. Kaarten, € 150,- per stuk voor een compleet verzorgde avond, kunnen op www.eaglesgala.nl worden besteld.

Ontwikkelingen selectie
Het hele seizoen al heeft GA Eagles een bijna compleet fitte selectie. Enige pechvogel is Kevin Spanjaard.
Met die selectie speelt de cupfighter van de de laatste jaren aanstaande dinsdag, 24 september, een duel in de tweede ronde van de KNVB beker, aanvang 20.00 uur. Tegenstander in Ermelo is de plaatselijke trots DVS’33. Dit is de oude club van Eagle Maurice de Ruiter.