nieuws

nieuwsNa de promotie naar de Eredivisie staat de telefoon in de Adelaarshorst roodgloeiend. De club wordt overspoeld met vragen. Daarop heeft het bestuur besloten wekelijks op vrijdag in een nieuwsbulletin alle betrokkenen op de hoogte te brengen van zaken die spelen binnen de club. Mochten tussentijds bijzondere ontwikkelingen zich voordoen, dan zal dat apart worden gecommuniceerd op www.ga-eagles.nl.

Uitbreiding stadioncapaciteit
Medio deze week heeft de KNVB – in antwoord op het plan van aanpak dat wij hebben ingediend – op een aantal terrein vragen gesteld voordat een definitief antwoord kan worden gegeven op ons voornemen meer sta-capaciteit te creëren op de Brinkgreverwegtribune . Deze vragen zullen we in de komende dagen beantwoorden. Het speekt voor zich dat we hiermee meteen aan de slag zijn gegaan. We weten dat de tijd dringt, want op zaterdag 10 augustus staat de eerste thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma.
De vervelende consequentie van het oponthoud is wel dat we niet alle supporters die ook graag een seizoenkaart op de Brinkgreverwegtribune willen kopen uitsluitsel kunnen geven. Wel zullen wij de komende dagen driehonderd aanvragen honoreren. We hadden het afgelopen seizoen een buffer op de Brinkgreverwegtribune vanwege de situering van het gastenvak op de IJsseltribune. Deze buffer is niet meer nodig nu het gastenvak is verplaatst naar de Leo Halle Tribune.
Wie regelmatig een kijkje in ons stadion neemt, ziet dat de werkzaamheden gestaag vorderen. Deze week is een begin gemaakt met het plaatsen van drie extra rijen voor de hoofdtribune, waarin ook de dug-outs worden geïntegreerd. Ook de supporterssluis voor de bezoekende fans wordt momenteel geplaatst. Ook is er deze week onderhoud uitgevoerd aan de lichtmasten.
Het is bewonderenswaardig wat er in pakweg zes weken is gerealiseerd. In juni zijn we begonnen met de aanleg van veldverwarming en mede dankzij de goede weersomstandigheden zien we ook dat het veld goed herstelt van de werkzaamheden. Dat er nog bergen werk moeten worden verzet, is een understatement. Maar tot op heden liggen we op schema.

 

Supportersaangelegenheden
Veel seizoenkaarthouders op de Brinkgreverwegtribune met een kaart voor de vakken 5, 6, 8 en 9 hebben de antwoordkaart teruggestuurd naar de club. De meerderheid van de reacties (ruim 80 procent) is positief over het voornemen meer sta-capaciteit te creëren. Twintig procent geeft aan te willen zitten.
Vandaag zijn ook de eerste seizoenkaarten verstuurd, zo’n 2500 stuks. Dat is drie dagen later dan de bedoeling was. Mede dankzij de inzet van veel vrijwilligers, die deze week de jaarkaarten en een begeleidend schrijven in de enveloppe hebben gestopt, hebben we de eerste zending vanochtend aangeboden bij de post. Inmiddels is een tweede run (ongeveer3000 kaarten) aangeboden bij de drukker van de seizoenkaarten. De levertijd is ongeveer tien dagen, waardoor we uiterlijk begin augustus en dus tijdig voor onze eerste thuiswedstrijd deze kaarten kunnen versturen. Uiteraard houden wij u in deze wekelijkse nieuwsbrief op de hoogte van de voortgang.

 

Commercie & sponsoring
Ook deze week hebben we weer enkele nieuwe sponsors mogen begroeten. En ook hebben bestaande sponsors extra stoelen afgenomen. We houden een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor de losse verkoop aan onze Partners, maar dat aanbod zal niet groot zijn. We zijn zeer verheugd over deze ontwikkelingen, maar zien ook dat we qua sponsorfaciliteiten de grenzen in zicht hebben. Onze commerciële afdeling draait op volle toeren, want naast het verkopen van stoelen wordt er ook volop ingezet om (LED-) boarding en de digitale posities naast de doelen te verkopen.
Ook onze PR & Communicatieafdeling zit niet stil. Er wordt momenteel gewerkt aan een presentatiemagazine, dat in de week voor de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag verschijnt. Daarnaast zijn we met onze mediapartner ZPress bezig de vormgeving van het nieuwe programmaboekje gestalte te geven. Het programmaboekje komt in de plaats van de krant, die we de afgelopen twee jaar hebben uitgegeven. De naam van de krant ‘Matchday’ keert echter terug op de cover van het nieuwe programma, dat we bij onze thuiswedstrijden gratis zullen verspreiden.
Nieuw is ook dat we als eredivisieclub veertig keer per jaar een eigen TV uitzending van een kwartier gaan maken. De redactie en interviews verzorgen we in eigen beheer. De eerste uitzending van Eagles TV is te zien op donderdag 1 augustus om kwart over zes op de betaalzender FOX Sports Eredivisie. Met uitzondering van een korte winterstop wordt Eagles TV elke donderdag om 18.15 uur uitgezonden.

 

Ontwikkelingen selectie
De selectie is dinsdag, na de winst op KFC Uerdingen, op trainingskamp gegaan in Epe. In het Golden Tulip Hotel ontbrak het onze selectie en staf aan niets en daarnaast mochten we gebruik maken van de fraaie accommodatie van SV Epe. Zaterdag wordt het trainingskamp afgesloten met een oefenduel. In Terwolde treden we aan tegen Bayer Leverkusen -23, dat in de Regionalliga uitkomt. In dit elftal spelen de talenten van Champions League deelnemer Bayer Leverkusen, dat één van de betere jeugdopleidingen heeft van Duitsland. De wedstrijd begint om vier uur. Na deze oefenwedstrijd krijgt de selectie drie dagen vrij om even bij te komen van de inspannende fase in de voorbereiding. Komende woensdag wordt er weer getraind in Terwolde en over een week spelen we ons laatste oefenduel in Bathmen tegen Sivasspor.
We zijn nog steeds bezig om versterking te zoeken voor onze selectie. Ook wij hadden liever de selectie al compleet gehad, maar wij kunnen niet over één nacht ijs gaan. We hebben de basis staan. De spelers die we nog willen aantrekken moeten wel directe versterkingen zijn voor onze selectie. We weten ook dat de ‘transferwindow’ tot 2 september open is. De ervaring leert dat in de laatste weken van de transferperiode interessante spelers op de markt komen. De technische staf neemt dan ook de tijd om de juiste keuzes te kunnen maken. De prioriteit ligt bij het aantrekken van een doelman. Maar ook hier geldt dat we geen overhaaste beslissingen nemen.