nieuws

nieuwsNa de promotie naar de Eredivisie staat de telefoon in de Adelaarshorst roodgloeiend. De club wordt overspoeld met vragen. Daarop heeft het bestuur besloten wekelijks op vrijdag in een nieuwsbulletin alle betrokkenen op de hoogte te brengen van zaken die spelen binnen de club. Mochten tussentijds bijzondere ontwikkelingen zich voordoen, dan zal dat apart worden gecommuniceerd op www.ga-eagles.nl.

Uitbreiding stadioncapaciteit
Vandaag hebben we het aangepaste plan van aanpak voor uitbreiding van de Brinkgreverwegtribune naar de KNVB gestuurd. Daarnaast zijn wij in afwachting van de gedoogvergunning van de gemeente. Dit betekent dat de tijd waarschijnlijk wel te kort is om de aanpassingen voor de Brinkgreverwegtribune te realiseren voor de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag op 10 augustus.
De werkzaamheden in De Adelaarshorst vorderen gestaag. Het nieuwe tribunedeel en de geïntegreerde dug-outs staan op de plek. Het wachten is nu op de bestelde stoelen. Zodra deze binnen zijn hopen we een beroep te mogen doen op de hulp van een groot aantal vrijwilligers om deze te monteren. De sluis van achter de IJsseltribune naar het nieuwe gastenvak op de Leo Halle Tribune is deze week ook geplaatst. Het is ook geweldig om te zien hoe onze grasmat zich herstelt van het promotiefeest, de daaropvolgende aanleg van veldverwarming en een automatisch sproeisysteem. De ingezaaide strook aan de zijde van de hoofdtribune begint ook langzaam groen te kleuren. Waardoor we straks weer over een geweldig veld beschikken. De extra tourniquets zullen tijdig geplaatst worden en ook het bouwen en inrichten van het nieuwe horecapunt tussen de Brinkgreverwegtribune en de IJsseltribune vordert gestaag.

 

Supportersaangelegenheden
Inclusief de business seats hebben we op dit moment bijna 6000 seizoenkaarten toegewezen. Daarnaast staan er op dit moment nog 900 aanvragers van een seizoenkaart op de wachtlijst. Om zoveel mogelijk supporters tegemoet te komen, is besloten dat we het aantal kaarten voor de losse verkoop zullen verlagen, waardoor we nog 200 extra seizoenkaarten kunnen toewijzen. Dat gaan we vandaag doen. Voor de Brinkgreverwegtribune is er geen wachtlijst meer. Daarom zullen we de supporters die op de wachtlijst staan komende week aanschrijven en vragen of ze in aanmerking willen komen voor een plaats op de Brinkgreverwegtribune. De supporters die hierop positief reageren, bieden we de mogelijkheid om voor ADO Den Haag een kaart te kopen. In overleg met onze supporters is overigens besloten dat er geen losse kaartverkoop komt voor de Brinkgreverwegtribune.
Per wedstrijd blijven er 750 kaarten over voor de losse verkoop op de vakken 3 en 4 en de Leo Halle Tribune. Daarvan zijn er 150 bestemd voor leden van onze kidsclub en junior club. Ook dienen wij elke wedstrijd een deel van deze kaarten te leveren aan de sponsors van de eredivisie. Deze week zijn ook de prijzen voor de losse kaarten vastgesteld. Een losse kaart kost € 20,- voor de vakken 3 – 4 en de Leo Halle Tribune. Voor de topwedstrijden tegen Ajax, Feyenoord, PSV, FC Twente, Heracles en FC Zwolle geldt er een toeslag van € 5,00 bovenop deze prijs.
Zo’n 2500 supporters vonden zaterdag of maandag hun nieuwe seizoenkaart in de brievenbus. Zodra we de tweede zending ontvangen van de drukker – de verwachting is dat we deze volgende week in huis hebben – zullen we ook deze versturen, zodat deze voor de eerste thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag op de mat liggen.
Inmiddels komt de start van het seizoen nu wel heel dichtbij. Volgende week zondag openen we in de eredivisie tegen FC Utrecht. We rekenen erop dat Go Ahead Eagles gesteund zal worden door een flink legioen. Supporters die een uitkaartregistratie hebben kunnen zich per mail via uitwedstrijden@ga-eagles.nl opgeven voor de buscombi. Op onze website zijn de gegevens te vinden.

 

Commercie & sponsoring
Donderdagmiddag waren wij te gast bij TCR Tours in Raalte. Onder grote belangstelling van de media werd onze nieuwe spelersbus gepresenteerd. Niet alleen trainer Foeke Booy, aanvoerder Marnix Kolder en teammanager Adrie Steenbergen waren onder de indruk van deze bus, waarmee we heel herkenbaar de weg opgaan. Een compliment aan TCR en aan Fokko Ontwerp voor het eindresultaat.
De bus is overigens nog niet klaar. Direct na onze eerste uitwedstrijd tegen FC Utrecht worden er stoelen geplaatst met lederen bekleding, uiteraard in de clubkleuren. Zodra de bus helemaal klaar is, zullen we deze ook rond een thuiswedstrijd tonen aan onze supporters.
Deze week zijn ook de eerste opnamen gemaakt voor Eagles TV. Komende donderdag is de eerste uitzending te zien op FOX Sports Eredivisie. Uiteraard was ons tv-team ook bij de presentatie van de nieuwe spelersbus. Rode draad in de uitzendingen is een voetbowlingspel met een hindernis, waaraan al onze spelers dit seizoen deelnemen.

 

Ontwikkelingen selectie
Na het vastleggen van doelman Erik Cummins zijn we er vandaag in geslaagd een akkoord te bereiken met Cercle Brugge over het huren van Joey Godee. Wij zijn blij dat we hem voor één seizoen kunnen vastleggen. Een half jaar geleden wilden we hem al vastleggen, nadat zijn toenmalige club AGOVV failliet was gegaan. Joey Godee koos toen voor Cercle, dat in de hoogste Belgische klasse speelt en getraind werd door Foeke Booy. Onder Booy maakte hij in 2008 namens Sparta zijn debuut in de eredivisie. Godee is een aanvaller, die op meerdere posities uit de voeten kan.
Positief is ook dat we in een vergevorderd stadium zijn met een spelersfonds, waarvoor we een aantal serieuze gegadigden hebben. Doel van een investeringsfonds is dat dat we extra financiële middelen krijgen om onze selectie verder te versterken.
Als Go Ahead Eagles vanavond in Bathmen van Sivasspor wint, dan sluiten we de voorbereiding af met louter overwinningen. Dat is nog niet zo vaak voorgekomen in de geschiedenis van de club. De wedstrijd vanavond, op het terrein van ABS, begint om 19.00 uur.