Go Ahead Eagles Onder-15 heeft vandaag het kampioenschap in de Eerste Divisie-laag weten te bemachtigen. Vorige week verzekerde Onder-15 zich al van promotie en het kampioenschap was een kwestie van tijd. In de kampioenswedstrijd werd Quick Boys O15, de enige club waartegen Onder-15 eerder punten verspeelde, met 3-2 verslagen door de ploeg van Tristan Berghuis en daardoor is het kampioenschap een feit!

Onder-15 kwam op het eigen sportcomplex in Twello in de eerste helft op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Lucas Hulsbergen. Tien minuten na rust lukte het Ibrahima Kouyate om de Quick Boys-doelman voor de tweede keer te passeren en konden de party poppers al uit de kantine worden gehaald. Toch werd het nog even spannend toen een speler van Go Ahead Eagles Onder-15 zijn tweede gele kaart kreeg en mocht vertrekken, want niet veel later moest het team van Berghuis twee doelpunten incasseren. Het kampioensfeest leek uitgesteld te moeten worden, totdat Kouyate zijn ploeg in de slotfase alsnog de overwinning en het daarbij behorende kampioenschap bezorgde. De vreugde daarna was enorm.

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Carlo Bruil)

“Van zo’n ontknoping kan je alleen maar dromen”, vertelt Berghuis niet veel later. “Na de rode kaart heb ik nog wat nieuwe jongens het veld ingebracht om voor wat meer frisheid te zorgen. Iedereen kwam vandaag aan spelen toe en dat is alleen maar mooi. Nog mooier is natuurlijk dat het doelpunt in de allerlaatste minuut viel. Dit kampioenschap hebben we echt met z’n allen behaald.” Een prestatie van formaat van Go Ahead Eagles Onder-15 dat, nota bene als promovendus, opnieuw promoveert en ook direct kampioen is geworden in de Eerste Divisie-laag. In elf wedstrijden verspeelden de talenten van Berghuis slechts één keer punten – op bezoek bij Quick Boys kwam Go Ahead Eagles Onder-15 in de heenronde niet verder dan een 3-3 gelijkspel.

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Carlo Bruil)

“Dit kampioenschap is verdiend”, vervolgt Berghuis. “We hebben een paar geweldige wedstrijden gespeeld en hebben echt indruk gemaakt in deze competitie. We hebben vrijwel iedere wedstrijd gespeeld zoals we willen. Wat ik daarmee bedoel? Wij willen verzorgd voetballen, als we balverlies hebben de tegenstander agressief onder druk zetten en vanuit daar verder voetballen en tot doelpunten komen. Dat is gelukt dit seizoen en daardoor kunnen individuen uitblinken. Daar gaat het ook om in een jeugdopleiding: dat jongens zich ontwikkelen. Natuurlijk hebben we wat wedstrijden gespeeld waarin we het lastig hadden, maar we zijn nooit door de ondergrens gezakt.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Carlo Bruil)

Go Ahead Eagles Onder-15 speelt nog drie wedstrijden in de Eerste Divisie-laag. Na de winterstop begint vervolgens het avontuur in de Eerste Divisie-hoog. “Dan moeten we weer aan de bak en in die competitie krijgen we nog meer weerstand. We hebben nu nog niet verloren. Mocht dat wel gebeuren, dan moeten die jongens daar ook mee leren omgaan. Dat is alleen maar goed, we krijgen nu met steeds meer dingen te maken. In de eerste seizoenshelft hebben we veel wedstrijden gewonnen, nu is het afwachten wat er na de winterstop gaat gebeuren”, zo blikt Berghuis alvast vooruit.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Carlo Bruil)

De promotie betekent voor Berghuis ook zijn tweede promotie op rij. “Dat is hartstikke leuk. Vorig seizoen speelden we in de Tweede Divisie, maar ik vond het dit seizoen wat interessanter omdat we elke week aan de bak moesten. Daar leert de ploeg alleen maar van. We zijn gepromoveerd en zijn direct kampioen geworden. Dat is alleen maar goed voor de ontwikkeling van de spelers en we spelen op een mooi podium. Leuk natuurlijk dat ook ik als trainer kampioen ben geworden, maar ik ga me nu niet ineens anders gedragen. Ik probeer elke dag alles uit mijn ploeg te halen en dat moet ook als trainer, ongeacht de competitie waarin we spelen.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Carlo Bruil)

Lees hier de wedstrijdverslagen van Go Ahead Eagles Onder-19, Onder-17 en Onder-13.

Geen reacties meer mogelijk.