Go Ahead Eagles O15 promoveert voor tweede keer in één seizoen

Go Ahead Eagles Onder-15 is er vandaag in geslaagd om voor de tweede keer dit seizoen te promoveren naar een hogere divisie. Als nummer 2 van de najaarscompetitie slaagde het team er eerder dit jaar al in om de stap te maken van Divisie 3 naar Divisie 2. Vandaag werd met de promotie naar Divisie 1 de kroon op het werk gezet door het team van O15-trainer Jip Ellenbroek.

Koploper Go Ahead Eagles Onder-15 wist vooraf dat het bij een overwinning op bezoek bij runner-up sc Heerenveen O15 niet meer te achterhalen zou zijn door de naaste concurrenten. De manschappen van Jip Ellenbroek begonnen voortvarend aan het duel met de Friezen, want door doelpunten van Rami Gtari en Kaid Becker stond er al in de rust een 0-2 voorsprong op het scorebord. De marge werd in de tweede helft zelfs nog verder vergroot door Eser Gürbüz, die een penalty raak schoot: 0-3. Ook Go Ahead Eagles O18 kon vandaag bij een zege op FC Eindhoven O18 promoveren. Het team van Tristan Berghuis – tweede op de ranglijst van Divisie 4B – was dan wel afhankelijk van het resultaat van koploper Excelsior O18. Op sportpark Zuiderlaan in Twello waren het de Eindhovenaren die op voorsprong kwamen: 0-1. Desondanks slaagde Go Ahead Eagles Onder-18 erin om uiteindelijk aan het langste eind te trekken door doelpunten van Jorn Hekkert, Bruno van den Dungen en Milan Berenschot: 3-1. Genoeg voor promotie was het helaas niet, aangezien Excelsior O18 eveneens won van SV Houten O18: 4-0.

Sc Heerenveen O15 Go Ahead Eagles O15 (1)

De opdracht van Go Ahead Eagles Onder-21 was vandaag duidelijk: winnen van De Graafschap Onder-21 om voor de tweede keer dit seizoen promotie af te dwingen. Samen met FC Emmen O21 en de Doetinchemse tegenstander mocht het team van trainer Jouad Boufarra zich medekoploper in Divisie 2A noemen, zij het wel met het minste doelsaldo. Helaas slaagde Go Ahead Eagles O21 er niet in om een nieuwe stap naar een hoger niveau te maken. Na een 0-0 ruststand won De Graafschap O21 met 0-2 in de laatste twintig minuten van het duel. Voor Go Ahead Eagles Onder-14 stond de topper tegen Almere City FC O14 op het programma. Beide teams begonnen met een honderd procent score van 12 punten uit vier wedstrijden aan hun onderlinge duel in Flevoland. De gastheren waren de eerste ploeg die scoorden (1-0), maar door een treffer van Boris van Dieren kwam het team van Mustafa Aygun nog voor rust langszij: 1-1. Doordat er in de tweede helft niet meer werd gescoord, bleek de ruststand ook de eindstand te zijn, waardoor Almere City FC O14 en Go Ahead Eagles O14 beide ongeslagen de ranglijst blijven aanvoeren in Divisie 3A.

Fotografie (onder): Rick Janssen