Afgelopen weekend behaalden de jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding wisselende resultaten. Waar sommige teams er met de winst vandoor gingen, moesten anderen genoegen nemen met één punt of minder. Morgen (zaterdag 19 september) staat de derde competitieronde op het programma voor alle rood-gele jeugdlichtingen, met onder meer thuiswedstrijden voor Onder-21 en Onder-13 op sportpark Zuiderlaan in Twello. 

Go Ahead Eagles O21 – Zeeburgia O21

Divisie 3A (16:00 uur, sportpark Zuiderlaan, Twello)

Go Ahead Eagles Onder-21 pakte vorige week één punt, na een gelijkspel tegen Alexandria’66. Op sportpark Zuiderlaan werd het uiteindelijk 1-1. Het elftal van trainer Jouad Boufarra mag zich morgen wederom in Twello opstellen, dit keer tegen het nog puntloze Zeeburgia O21.

Tekst gaat verder onder foto.

Argon O18 – Go Ahead Eagles O18 afgelast

Voor Go Ahead Eagles Onder-18 stond aanvankelijk de uitwedstrijd tegen Argon O18 op het programma. Doordat het team uit Mijdrecht met enkele ziektegevallen in de selectie te maken heeft, is besloten om de wedstrijd geen doorgang te laten vinden.

PEC Zwolle O16 – Go Ahead Eagles O16

Divisie 3A (12:30 uur, sportpark Be Quick ’28, Zwolle)

Dit weekend vindt er ook een mini-IJsselderby plaats. Go Ahead Eagles Onder-16 gaat naar Zwolle, waar de spelers van trainer Uǧur Yildirim tegen hun leeftijdsgenoten van PEC mogen aantreden. Afgelopen weekend bleven de drie punten in Twello, nadat Onder-16 met 4-0 van Fortuna Sittard O16 won. Een week eerder werd met 0-0 gelijkgespeeld op bezoek bij AFC O16.

Tekst gaat verder onder foto.

Go Ahead Eagles O15 – FC Den Bosch O15 afgelast

Voor Go Ahead Eagles Onder-15 zou morgen eigenlijk de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch O15 op het programma staan. Vanwege een aantal ziektegevallen bij de Brabantse tegenstander is de wedstrijd echter verplaatst naar een nog nader te bepalen datum.

Almere City FC O14 – Go Ahead Eagles O14

Divisie 3A (10:00 uur, sportpark Fanny Blankers Koen, Almere)

Go Ahead Eagles Onder-14 won in de afgelopen speelronde, net als de eerste selectie, van SC Cambuur. De spelers van trainer Jip Ellenbroek vertrokken met een 1-2 zege uit Leeuwarden. Morgen staat er opnieuw een verre uitwedstrijd op het programma. Onder-14 vertrekt naar Flevoland, waar Almere City O14 de tegenstander is.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Carlo Bruil)

Go Ahead Eagles O13 – AFC O13

Divisie 2A (11:00 uur, sportpark Zuiderlaan, Twello)

Het jongste jeugdelftal van Go Ahead Eagles, Onder-13, speelde afgelopen zaterdag gelijk tegen Quick O13. In Den Haag bleef het na twee vroege goals 1-1. Dit weekend wordt er afgetrapt in Twello. Het team van trainer Martijn Jongbloed speelt thuis tegen AFC O13.

De thuiswedstrijden van de jeugdteams van Go Ahead Eagles zijn voor iedereen vrij toegankelijk op sportpark Zuiderlaan in Twello. Wel is het coronaprotocol van SV Twello van kracht. Dit protocol houdt onder meer in: blijf bij coronagerelateerde klachten thuis en houd op het sportpark (ook langs de lijn) anderhalve meter afstand tot mensen die niet tot hetzelfde huishouden behoren.

(Foto: Carlo Bruil)