Hessel Pothaar is coördinator van de Go Ahead Eagles OldStars. Dit voetbalteam van Go Ahead Eagles, waar ouderen op een gezellige manier een balletje trappen, zoekt versterkingen voor komend seizoen.

Pothaar zelf is al jaren betrokken bij de Go Ahead Eagles OldStars. “In oktober 2015 zijn we begonnen en we gaan het vijfde seizoen in.” Wat doen de Go Ahead Eagles OldStars? “Gewoon lekker voetballen met z’n allen”, vertelt hij enthousiast. Alle voetballiefhebbers van 60 jaar en ouder kunnen zich aanmelden. “Momenteel hebben we ongeveer tien leden; negen mannen en één vrouw. We kunnen vers bloed goed gebruiken. Het is een ideale vrijetijdsbesteding. We trainen iedere vrijdagochtend of middag met een groepje mensen, zonder of met voetbalverleden, op het veld naast De Adelaarshorst. Het gaat ons niet alleen om het voetbal, maar ook om alles eromheen. We komen voor de training bij elkaar om een kopje koffie te drinken en gezellig te kletsen. Het is een gezellig samenzijn, ook na de training.”


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Bij de Go Ahead Eagles OldStars is alles vrijwillig. “Als de training om 14:30 uur begint komt een aantal om 13:30 uur om wat te drinken. Maar als je pas om 14:15 uur wilt aansluiten dan is dat ook geen probleem. Niets is verplicht.” Na de koffie begint de training. “Dat begint altijd met een warming-up, zodat we de spieren even los kunnen schudden. We eindigen met een partijspel. Tijdens de training gebruiken we kleine goaltjes en er zijn bepaalde regels. Zo mag je niet rennen, je mag elkaar niet aanraken en slidings zijn verboden. Dit om blessures te voorkomen.”


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Er worden ook regelmatig wedstrijden gespeeld tegen andere leeftijdsgenoten. “We doen mee met KNVB-toernooien en toernooien in de regio. Zo hebben we al eens gevoetbald in het Olympisch Stadion en in stadions van ADO Den Haag, Heracles Almelo en spelen we bij verschillende amateurvereniging. Gezamenlijk gaan we naar die wedstrijden toe.” Hoe zou Pothaar de Go Ahead Eagles OldStars beschrijven? “Als een sociaal, sportief samenzijn met leeftijdsgenoten.”

Geïnteresseerd in de Go Ahead Eagles OldStars? Ga dan naar https://www.ga-eagles.nl/oldstars/ of neem contact op met Hessel Pothaar (tel.nr. 06-47774088).


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)