Go Ahead Eagles heeft er een team bij. Na een C1, B1, A1, beloftenteam en eerste selectie beschikt de Deventer club nu ook over een heus OldStars-team. Het OldStars-team bestaat uit 60-plussers die graag tegen een balletje trappen.

Afgelopen vrijdag vond de openingsclinic van het team plaats op het hoofdveld van Koninklijke UD in Deventer. Dit onder de bezielende leiding van oud-prof Gertjan Tamerus. Oud-international en voormalig Eagles-speler Wietse Veenstra is de trotse ambassadeur van het Go Ahead Eagles OldStars-team.

Het OldStars-team speelt Walking Football. Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Het tactisch aspect van het voetballen krijgt hierdoor een nieuwe dimensie.

Onder het toeziend oog van een klein publiek werd er vrijdag een fanatieke training afgewerkt. Voorafgaand aan deze training kregen deelnemers informatie over het Walking Football; spelregels, medische zaken en andere zaken passeerden de revue.

IMG_3564
Op vrijdagmiddag 9 oktober start het trainingsprogramma in de Adelaarshorst. De veertien trainingen die daarop volgen, vinden plaats bij Koninklijke UD. Elke training start in de kantine van het clubhuis aan het Schootsveld. Hier worden sociale activiteiten gedaan, zoals het invullen van de toto of het bespreken van de voetbaluitslagen van de afgelopen week. Daarna wordt er een training van een uur verzorgd, bestaande uit een warming-up, een trainingsoefening en een afsluitend partijspel wandelvoetbal.

IMG_3665
Tijdens de openingsclinic bleek er onder de vijftien aanwezigen heel wat talent te zitten. Maar nieuw talent is altijd welkom! Bent u een man of vrouw rond of boven de 60 jaar? En wilt u graag regelmatig lekker een balletje trappen? Mail dan naar meerdanvoetbal@ga-eagles.nl of bel 0570 62 13 57 en vraag naar Irma Muskee! De kosten voor de vijftien trainingen bedragen € 49,- per persoon. Indien u zich inschrijft vóór twee oktober, ontvangt u bovendien twee kaarten voor de wedstrijd Go Ahead Eagles–Sparta Rotterdam in de Adelaarshorst.

In de organisatie rond het OldStars-team werkt Go Ahead Eagles samen met Sportbedrijf Deventer en Koninklijke UD.