Op uitnodiging van de Eredivisie CV nam Go Ahead Eagles OldStars afgelopen vrijdag deel aan het Eredivisie OldStars Toernooi 2018, dat werd georganiseerd in het kader van Nationale Ouderendag 2018. Na de geslaagde editie van vorig jaar in het Cars Jeans stadion in Den Haag vond het toernooi dit jaar plaats in het Polman Stadion in Almelo.

Met tien fitte OldStars en enkele geblesseerde OldStars (voor de support) stond op voorhand al vast dat het een geslaagde dag zou worden. Meer nog dan de sportieve prestaties staan plezier en gezelligheid namelijk centraal bij deze actieve groep 60+’ers, die wekelijks volgens de principes van Walking Football tegen een balletje trappen.


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

De dag begon voor Go Ahead Eagles OldStars met de reis naar Almelo in de officiële spelersbus van Go Ahead Eagles. Eenmaal in Almelo gearriveerd, werd er afgetrapt met een centraal koffiemoment waarbij onder anderen Tom Egbers, Sjaak Swart en Kees Kist verhalen vertelden over hun gedeelde passie: voetbal. Toen alle teams waren omgekleed, werd er gestart met een gezamenlijke warming-up onder leiding van Jan van Staa, die vorig seizoen nog de eerste selectie van Go Ahead Eagles onder zijn hoede had.


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Nadat de spieren van de OldStars waren opgewarmd, kon het Eredivisie OldStars Toernooi beginnen. Go Ahead Eagles OldStars speelde zijn wedstrijden tegen de OldStars van FC Emmen, De Graafschap, FC Groningen en ADO Den Haag. De spelers van Go Ahead Eagles OldStars werkten zich flink in het zweet op deze zonnige dag, wat na afloop van het toernooi werd beloond met een koud biertje.

Bij Go Ahead Eagles OldStars zijn nieuwe leden altijd welkom! Het gaat bij de OldStars vooral om plezier en gezelligheid; het voetballende aspect is van secundair belang. Meer informatie over Go Ahead Eagles OldStars? Kijk dan hier of neem contact op via meerdanvoetbal@ga-eagles.nl.


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Een uitgebreide foto-impressie van het Eredivisie OldStars Toernooi is hier te vinden.