Go Ahead Eagles onderuit in doelpuntrijk duel bij Volendam

Het duel van de veerkracht. Zo zou je FC Volendam-Go Ahead Eagles kunnen omschrijven. Beide ploegen keken tegen een achterstand aan, maar kwamen terug. FC Volendam bleek het meest veerkachtig in de slotfase en trok aan het langste eind: 4-3.

Go Ahead Eagles begon met dezelfde elf als tegen MVV. Wel maakten nieuwelingen Andrade en Zarbaf hun debuut in de wedstrijdselectie van Go Ahead Eagles.

Zij zagen vanaf de bank een rommelige openingsfase, waarin het stroeve kunstgras en de stevige wind mede de oorzaak van waren. Alleen Kevin Visser was gevaarlijk in de eerste twintig minuten. Vanaf dichtbij vond hij Stevens op zijn pad.

FC Volendam groef zich in en liet Go Ahead Eagles aan de bal. Maar met de wind in de rug probeerde de thuisploeg de bal achter de defensie van Go Ahead Eagles te schieten. Dat lukte twee keer achter elkaar uitstekend. Visser (lob) en Stroo (verre hoek) promoveerden een assist van verdediger Schouten tot doelpunt.

Go Ahead Eagles kon daar in de eerste helft weinig tot niets tegenover stellen. In de slotfase van de eerste helft werd het toch 2-1. Suk trok voor op Hendriks die de bal kiezelhard achter Verhulst schoot.

Schenk en Savastano kijken toe hoe Visser en Dekker in duel gaan. (Foto: Erik Pasman)

Gewisseld van kant en dus met wind in de rug begon Go Ahead Eagles voortvarend aan het tweede bedrijf. Hendriks verscheen na nog geen minuut vrij voor Verhulst, maar de doelman kon redden. Even later kreeg Hendriks hulp van een defenseur om toch de 2-2 op het bord te krijgen. Ties Evers tikte de bal na een dribbel van de spits achter zijn eigen doelman.

Maar de come-back moest nog gecompleteerd worden. Met Andrade voor Dekker ging Go Ahead Eagles naarstig op zoek naar de voorsprong. Beltrame kreeg de bal na ruim een uur spelen op het middenveld en schatte de ontstane ruimte in de Volendamse verdediging goed in. Hierdoor verschafte hij zichzelf de vrijheid om verwoestend uit te halen. Via tweemaal de lat viel de bal over de lijn: 2-3.

Nu was het aan FC Volendam kom veerkracht te tonen en ook de thuisploeg liet zien dat in huis te hebben. Twintig minuten voor tijd resulteerde dat in de 3-3. Doodeman mocht opstomen aan de rechterkant en zijn lage voorzet vond Antwi. De linksbuiten faalde niet.

In de slotfase golfde het spel op en neer, zonder dat er grote kansen ontstonden. Pas vijf minuten voor tijd viel er weer een grote kans te noteren en die was ook meteen raak: opnieuw gaf Doodeman voor en ditmaal kopte Stroo raak. Hiermee bezorgde hij FC Volendam de drie punten en Go Ahead Eagles een flinke kater.