Go Ahead Eagles onderuit bij frustrerend bezoek aan Jong AZ

Een frustrerende avond voor Go Ahead Eagles in Wijdewormer, vol slordigheden van spelers en arbiters. De eerste nederlaag van het seizoen is een feit: 3-2 tegen Jong AZ.

Go Ahead Eagles, dat in dezelfde opstelling begon als vorige week, keek al snel tegen een achterstand aan. Arbiter Oostrom zag een overtreding in een discutabele valpartij van Reijnders na een duel met Bosz. Spits Druijf pakte het cadeau uiteraard graag uit vanaf de stip: 1-0 na zes minuten.

Terwijl de hemel openbrak boven het sportpark in Wijdewormer, golfde het spel op en neer. Jong AZ was gevaarlijk vanuit de omschakeling; Go Ahead Eagles drong aan. Dit laatste leverde na een kwart wedstrijd onder meer een kans op voor Van der Venne, die van afstand richting de hoek schoot. Uit de daarop volgende corner werd het 1-1. Na slim binnenhouden van Veldmate frommelde Verheydt van dichtbij in twee instanties raak.

Tien minuten voor rust kwam Jong AZ opnieuw op voorsprong en dat opnieuw vanaf de stip. Ditmaal ging Druijf naar de grond door toedoen van Verhulst. Druijf ging achter de bal staan en tekende voor zijn tweede doelpunt van de avond.

Een wederkerend beeld in de eerste helft: Druijf verschalkt Verhulst vanaf de stip. (Foto: Erik Pasman)

Jong AZ begon sterk aan het tweede bedrijf met kansen voor Druijf en Reijnders. Deze bleken slechts de opmaat voor de 3-1. In de 52e minuut dook aanvoerder Jamie Jacobs op in de zestien. Hij kon vrij inkoppen.

Het antwoord van Go Ahead Eagles liet niet lang op zich wachten, maar kwam wel bizar tot stand. Stans gaf voor op Van der Venne, die knap raak volleerde. De grensrechter stond echter te zwaaien met zijn vlag voor buitenspel en Oostrom keurde de treffer af. Hierop wezen nota bene de spelers van Go Ahead Eagles op een geblesseerde speler van Jong AZ op de achterlijn. Conclusie Oostrom: geen buitenspel en dus alsnog een treffer.

Go Ahead Eagles ging hierop op zoek naar de gelijkmaker. De grootste kans was voor Van Moorsel. Hij drukte de bal net langs de kruising na terugleggen van mede-invaller Pouwels. Door veel slordigheden in de passes kreeg Go Ahead Eagles niet meer echte kansen in de slotfase, en zo werd de eerste nederlaag van het seizoen een feit.

Jong AZ – Go Ahead Eagles 3-2
1-0 Druijf (6/pen)
1-1 Verheydt (22)
2-1 Druijf (38/pen)
3-1 Jacobs (52)
3-2 Van der Venne (56)

Arbiter: Oostrom
Geel: Kramer; Bosz, Verheydt, Verhulst, Van der Venne

Jong AZ: Schendelaar; Savastano, Weigelt, Kramer, Wijndal; Hoedemakers, Dekker (Kaandorp/63), Goudmijn (Koopmeiners/73); Druijf (Duin/75), Jacobs, Reijnders.

Go Ahead Eagles: Verhulst; Lelieveld, Bosz (Bliek/78), Veldmate, Baas; Bakx (Van Moorsel/58), Stans, Van der Venne; Navratil, Verheydt (Pouwels/58), Dzepar.