Go Ahead Eagles onderuit in De Geusselt

Go Ahead Eagles heeft zondag een nederlaag geleden op bezoek bij MVV Maastricht. In een matige wedstrijd zegevierde de thuisploeg met 3-0.

Bij Go Ahead Eagles mocht Adrian Edqvist in de basis starten van trainer Jack de Gier. De openingsfase van de wedstrijd was chaotisch te noemen. Door de harde wind en het stroeve kunstgras stuiterde de bal alle kanten op.

Het was dan ook niet geheel onlogisch dat het meeste gevaar tot stand kwam uit standaardsituaties. Namens MVV Maastricht kreeg Enes Mahmutovic twee kopkansen, maar hij trof geen doel. Aan de andere kant leek Antoine Rabillard in het strafschopgebied van achteren een flinke zet te krijgen van diezelfde Mahmutovic, maar scheidsrechter Edgar Bijl zag er geen penalty in.

(Foto: Henny Meyerink)

Met de wind in de rug drongen de Maastrichtenaren na een half uur aan. Na een ouderwetse scrimmage met vier doelkansen, was het Luc Mares die De Geusselt liet juichen. Hij schoot de bal van dichtbij hard in het dak van het doel en zorgde daarmee voor de 1-0 ruststand.

Net als in de eerste helft liet gevaar na rust ook enige tijd op zich wachten. Na 62 minuten kopte Jeroen Veldmate de bal voor, waarna Jenthe Mertens van dichtbij kon afdrukken. Een op de doellijn liggende MVV’er wist de poging echter te keren.

Terwijl de klok verder tikte, probeerde Jack de Gier met aanvallende wissels iets te forceren. Alexander Bannink en debutant Henri Anier kwamen voor Maël Corboz en Adrian Edqvist. Het sorteerde niet het gewenste effect. Sterker nog: MVV kwam een kwartier voor tijd op 2-0. Opnieuw was het Mares, die ditmaal een rebound van een schot op de paal van Thijmen Goppel binnen tikte.

Alexander Bannink had de wedstrijd nog spannend kunnen maken, maar oog in oog met doelman Nigel Bertrams zag hij hoe de doelman zijn poging naast de goal tikte. Bertrams zou uitgroeien tot de held van de slotfase voor MVV, want ook op een vrije trap van Veldmate en een nieuwe poging van Bannink redde hij op indrukwekkende wijze.

Geen opgeleefde hoop aan rood-gele kant dus, maar zelfs de absolute beslissing in de 86e minuut. Anthony van den Hurk tikte van dichtbij binnen en bepaalde daarmee de eindstand op 3-0.

MVV Maastricht – Go Ahead Eagles 3-0
32. Luc Mares 1-0
73. Luc Mares 2-0
86. Anthony van den Hurk 3-0

Arbiter: de heer Bijl
Toeschouwers: 3.601

MVV Maastricht: Nigel Bertrams; Shermar Martina, Enes Mahmutovic, Thibaut van Acker, Joeri Schroijen; Jérôme Deom (85. Koen Kostons), Joshua Holtby, Luc Mares; Thijmen Goppel, Anthony van den Hurk, William Balikwisha.

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Jenthe Mertens, Donny van Iperen, Jeroen Veldmate, Elso Brito; Maël Corboz (55. Alexander Bannink), Soufyan Ahannach, Elmo Lieftink; Jaroslav Navrátil (46. Martijn Berden), Antoine Rabillard, Adrian Edqvist (67. Henri Anier).